kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atina, Türkiye'ye karşı 75 savaş uçağı alıyor
FRANSA'NIN ciddi gazetelerinden Le Monde, Ege sorununu bahane eden Atina'nın hava savunma sistemini geliştirmek için kesenin ağzını açtığını yazdı.

1996'da başlatılan modernizasyon programı sayesinde 77 F-16, 36 Mirage 2000, 97 F-4 ve 100 F-5 savaş uçağına sahip olan Yunanistan, 60 F-16, Fransa'dan da 15 Mirage 2000 daha alıyor.

Le Monde'un Atina muhabiri, Türkiye'ye karşı hava gücünü artırma çabasına giren Atina'nın 30 Nisan günü, 10 Mirage 2000 uçağını da modernleştirme kararı aldı. Modernleştirilecek Mirage'ların yeni alınacak Mirage'lar gibi "Mark 2" tipi olacağının altını çizen Le Monde, "Mark 2'ler oldukça tehlikeli savaş makineleridir. Bu tip Miragelar havadan karaya füze atabilecek kapasitededir" diye yazıyor. Block 50 tipi F-16'lardan 50'si tek, 10'unun da çift kişilik...

1 katrilyon tutacak
Kendilerine 3 milyar dolara (1.1 katrilyon lira) mal olacak bu uçakların alınmasıyla ilgili Başbakan Kostas Simitis şunları söyledi: "Ülkenin savunma ve caydırıcı gücü, hava kuvvetlerine bağlıdır. Bu kararla silahlı kuvvetlerimiz o denli güçlü olacak ki kimse ülkemize saldırmaya cesaret edemeyecek" Bölgede Türkiye'ye karşı varlığını göstermek amacını güden Yunanlılar'ın aldığı Miragelar, havadan havaya MICA ile havadan karaya İngiliz-Fransız ortak yapımı Scalp füzeleri atabiliyor.

NURDAN BERNARD


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır