kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2 bin Mark vermeyen 100 kişi katledildi
Etnik temizlik yapan Sırplar, mültecileri önce soyuyor sonra erkekleri ayırıp öldürüyorlar.

Sırplar'ın yaptığı akılalmaz katliamların görgü tanıkları birbir konuşuyor. Arnavutluk'un Morini bölgesinde kurulu bir kampa varan son kafilenin, tamamen yaşlı, kadın ve çocuklardan oluştuğunu gören yetkililer, erkeklerin nerede olduğunu sorunca şu cevabı aldılar: "Kocalarımızı aramızdan zorla aldılar ve gözlerimizin önünde kurşuna dizdiler..."

22 yaşındaki Nerhivana Gerxhaliu "Erkekleri dövmeye başladılar. Bulunduğumuz traktörlerden onları indirdiler. Ve hepsi öldürüldü. Kocam ve kardeşim de ölenler arasındaydı. Görgü tanıkları 100 kişinin kaçmakta olan konvoydan alındığını ve infazın Vicitrn yakınlarında gerçekleştirildiğini söylediler.

Yüzleri maskeli adamlar kenara çektikleri masum erkeklerin herbirinden 2 bin mark rüşvet istediler. Ve bu parayı ödeyemeyenin vurulacağını söylediler. Kimsenin üzerinde bu kadar para yoktu. Ve hepsi öldü. Merita adlı bir kadın, "Onlara 2 bin mark verdim. Ancak yine de oğlumu öldürdüler" ifadesini kullandı. Yine Sırplar'ın bir kadına "Bütün mücevherlerini ver yoksa orada ayakta duran tüm erkekleri öldürürüz" dediği ortaya çıktı. Sırpların daha sonra cesetleri üst üste yığıp yaktıkları belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır