kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Futbolcular beni sattı'
Trabzonspor Kulübü başkanlığını kalan prestijini korumak için bıraktığını söyleyen Yılmaz, "Bazı şerefsizlere arkamdan küfür ettirmem" dedi

Başkan Mehmet Ali Yılmaz'ı hiç böyle neşeli görmemiştim. Islık çalıyor, fıkra anlatıyor ve bariton bir sesle şarkılar patlatıyordu. Nedenini sormadım, çünkü biliyorum. Sinirlendiği zaman böyledir. Kendisi de karşılığı olmadan para vermenin adının enayilik olduğunu dile getirenlerdendi. Hep, "Orada doğduk, İstanbul'da kazanıyoruz ama şehrimize destek vermeliyiz" derdi.

Başkan, öncelikle bordo-mavili futbolculara kızgın. Yılmaz, "Giydikleri formaya, ekmek yedikleri kapıya ihanet edenler var" dedi, sonra da ekledi: " Öyle bir maç oyna, ötekinde oynama. Yok öyle! Kazın ayağı böyle değil. Ben onlar zarar etmesin diye dolar ile ödeme yapayım, onlar da beni rezil etsinler."

Bazı yöneticilere de öfkeli olan Yılmaz, "Yanımızdaymış gibi görünüp, yılan gibi sokanlar da var. Ve casusluk yapanlar da" diyor.

"Tamam, bütün hata bende" diyor Yılmaz: "Verdiğim onca paraya, emeğe ve prestije rağmen, en büyük hata benim. Hiçbir yerde adımın kalmasını istemiyorum. Demiyorlar mı, gururumuzu ver, adını geri al diye. Buyursunlar."

Eski başkan Faruk Özak'a da söz atmadan edemiyor Yılmaz: "Başkanlığı zamanında hep yardımcı oldum. Ama o bırakın yardım etmeyi, büyük tartışma toplantımıza bile katılmadı."

Seyirciye de küskün Yılmaz: "Bana bir gün ağız tadıyla maç izlettirmediler. Oturdular seyrettiler. Biri çıkıp söylesin, hangi gün takımlarını delikanlı gibi desteklediler. Mahalleler birbirlerini yedi, olan Trabzon'a oldu."

"Neden bıraktınız" sorusuna da Yılmaz'ın cevabı ilginç: "3-5 kuruşluk prestijimiz var. Onu da bazı şerefsizler yüzünden kaybetmeyeyim. Bir gün sokakta arkamdan küfür edecekler. Bırakmakta yarar var."

Başkan Yılmaz "Bundan sonra ne olacak?" sorusuna da şöyle cevap veriyor: "Muhakkak bizden iyi yapacaklar vardır. Bir de kalem otoriteleri var tabii. Esasında onların başkan olmaları gerek. Aynaya bile bakarken suratları asılan tipler bunlar. Trabzonspor başsız kalmaz. Ben her türlü yardımı yine yapacağım. Ancak, eleştirilerimi de zamanı gelince söyleyeceğim. Bazıları gibi kalleşçe değil, mertçe, delikanlıca olacak bu iş."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır