kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patlıcan böreği
(4 kişlik)

Malzemesi
3 adet patlıcan
1 yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
1 kase kaşar rendesi
Alabildiğince un
1 kase beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları, kabuklarını soymadan ve doğramadan, sıvı yağda arkalı-önlü, yumuşayana dek kızartalım. Kızaran patlıcanları tavadan alıp, kabuklarını üstten tutup çekerek soyalım ve küçük küçük doğrayalım. İçine kaşar rendesi, ezilmiş beyaz peynir, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştıralım. Hamur için; zeytinyağını hamur yoğuracağınız kaba alıp, içine sıcak suyu ekleyelim. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Hamurun bir parçasını merdane ile tepsi büyüklüğünde açıp, hafifçe yağlanmış tepsiye yayalım. Üzerine patlıcanlı içi boşaltıp, yayalım. Diğer hamuru da merdane ile açıp tepsiye alalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır