kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP'liler: Bizsiz olmaz
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP'siz koalisyon formüllerine kapalı olduklarını söyledi

MHP'liler, MHP'siz hükümet arayışlarına karşı sertleşti. MHP'liler, hükümet kurulurkan, sandıktan çıkan sonuçlara göre hareket edilmesini istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Muhalefette kalırsak, Türkiye allak, bullak olur. MHP'yi devredışı bırakacak kişileri toplum boğar. Sandıktan ne çıkmışsa buna göre hareket edilmeli" uyarısında bulundu.

Çetin, sandıktan çıkan sonucun suni bir oluşum olmadığını belirterek, büyük çoğunluğu ve sosyal gelişmeyi görmezden gelmenin kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. Çetin, "Bu sosyal gelişmeyi devredışı bırakacak kişileri toplum boğar. Halk bize dürüst olduğumuz için, yolsuzlukların üzerine gitmemiz için oy verdi. Bunu görmezden gelirseniz, halkı telkin edemezsiniz, sokağa çıkamazsınız" dedi. MHP'nin nitelikli bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Çetin, şöyle konuştu: "Siyasi partiler toplumun beklentilerine uygun hareket etmezse dışlanır. Bu kadro nitelikli bir kadro. Bu kadroda vatan haini, hırsız, haydut yok. Bu kadroyu yok sayarak birşey yapılamaz. Başka partiler kendi bünyelerindeki başarısızlığın faturasını başkasına çıkarmaya kalkışmasın. Ülkeyi düşünen iki parti kalmış. Ekonomi, bürokrasi tıkanmış. Belirsizliği uzatırsanız, güç merkezleri iç dengeyi karıştırır. Siyasi belirsizlikten yararlananlar çıkar. MHP gibi 129 milletvekili çıkarmış bir partiyi dışlarsanız kargalar güler."

"Yargısız infaz"
MHP'nin devredışı bırakılması için hiçbir sebep olmadığını kaydeden Çetin, hareketin yargısız infaza uğradığını söyledi. Çetin, "Bizde söz namustur. Söz verdik, hizmet edeceğiz. Aramızda usulsüzlüğe karışan, yargılanan, 3-5 dengesiz olabilir. Bunları bünyemizden temizledik. Kalan varsa, bunları da bünyemizden temizleriz. Harekete leke sürdürmeyiz. İhraç ederiz. MHP'yle her şey güzel olacak" dedi.

"Top Ecevit'te"
MHP Genel Sekreteri Koray Aydın, şu anda üç partili bir hükümetin kurulmasının zorunlu göründüğünü, bunların da hangi partiler olacağının hükümeti kurmakla görevlendirilmesi beklenen Bülent Ecevit tarafından belirleneceğini söyledi. Aydın, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, koalisyon hükümeti konusunda "Top Sayın Ecevit'de" diye konuştu. Aydın, iki partili koalisyonun üçüncü bir parti tarafından dışardan desteklenmesine nasıl baktıkları sorulunca da "Bizce dışardan destek doğru değil. Destekleyecek parti hükümetin içinde olmalı. Türkiye'nin istikrarı için bu gerekli" karşılığını verdi.

NEVİN BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır