kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan: Bu dönem türbanda avantajlıyız
FP lideri Recai Kutan, mazbatasını almak için gittiği Malatya'da türban konusunda geçen döneme göre bu dönem daha avantajlı olduklarını belirterek, "Bu sefer daha etkin çalışma içinde olacağız" dedi.

Malatya Barosu'nu ziyareti sırasında iki türbanlı avukatın "türbanla duruşmalara girememekten" yakınmaları üzerine Kutan, türbanlı milletvekili Merve Kavakçı'nın türban sorunu yaşadığını hatırlattı. "Niye böyle anlamsız meseleyi problem yapıyorlar anlamıyorum" diyen Kutan, türbanlı avukatların ısrarla "Bizim için mücadele edin" şeklindeki sözlerine ilginç bir yanıt verdi. Üstü kapalı olarak 28 Şubat sürecinin bittiğini söyleyen Kutan, şöyle dedi: "Geçen dönemin şartları ile bu dönemin şartları farklı. İçinde bulunduğumuz şartlar daha avantajlı. Geçen dönemin şartlarını biliyorsunuz. Gayet tabii bu sefer daha etkin çalışma içinde olacağız. Seçilen arkadaşımız, bu kıyafetiyle vatandaşın önüne çıktı ve oyu o şartlarda aldı. Ama hâlâ, yemin eder veya edemez, deniyor. Bunlar fevkalade anlamsız şeyler. Bundan başlayarak, öbürleri için de elden gelen yapılacak. "

Muhalefet mesajı
Kutan, Malatya'da mazbatasını alırken, İl Seçim Kurulu Başkanı hakim Mevlüt Zor'un "Hayırlı olsun. Zorlu bir döneme giriyorsunuz. Bundan sonra ne olacak?" sorusu üzerine de muhalefette kalacakları mesajı verdi. Kutan, şunları söyledi: "Uzlaşmacı tavrımızı hükümetin kurulması sırasında da sürecek. Büyük ihtimalle anamuhalefet partisi görevini yürüteceğiz. Yapıcı bir anamuhalefet görevi yürüteceğiz. Sayın Ecevit'in ve sayın Bahçeli'nin beyanlarından anladığımız kadarıyla, DSP-MHP hükümeti ağırlıklı olarak kurulacak. Bize hizmet terettüb ederse (gereği doğarsa) kaçmayız. Ama illa hükümet olalım mücadelesinde de değiliz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır