kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Anne ve çoçuk sağlığı gündemde
Gebelik ve çocuk sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan Ulusal Perinatoloji Kongresi'nin 7'ncisi, 2-6 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacak

12 yıldır düzenli aralıklarla yapılan Ulusal Perinatoloji Kongresi'nin 7'ncisi 2-6 Mayıs tarihleri arasında Antalya Belek'te bulunan Gloria Golf Resort Hotel'de yapılacak.

Özellikle 'Riskli Gebelik', 'Doğum', 'Doğum Öncesi Bakım', 'Doğum Öncesi Teşhis', 'Doğumsal Anomalilerinin Teşhis Yöntemleri', 'Anne Karnındaki Bebeğin Sağlığı' konuları üzerinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının katılımı ile sürdürülen kongreler; son yıllarda çocuk hekimleri, çocuk cerrahları ve genetik hastalıklar uzmanlarının katılımı ile genişletilerek, anne ile bebek sağlığını bir bütün olarak değerlendiren nitelik kazanmış durumda.

Bu yılki kongrede katılımcılara yeni teknolojiler, teşhis yöntemleri ile tedavi olanaklarının aktarılabilmesi için, yurtdışından uzmanlar katılacak.

Türkiye'de ilk
Uzmanlar katılımcılara, temsil ettikleri kuruluşlarının konularını işleyecekleri üç farklı kurs verecek. Özellikle ölümcül ve çok ağır zeka gerilikleri ile seyreden hastalıkların anne karnında çok erken saptanabilmesine olanak sağlayacak yöntemler, ultrasonografinin de en etkili şekilde kullanılmasını içeren kurslar Türkiye'de bu düzeyde ilk kez yapılacak.

Değişik disiplinlerin bir arada 'Anne ve Çocuk Sağlığı'nı tartışacakları kongrede Sağlık Bakanlığı da Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ile kongreye katılarak, "Türkiye'de Anne-Çocuk Sağlığı Hizmetlerinin Durumu" konusunda hekimlerle bilgi alışverişinde bulunacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır