kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

'Özel gözlemci kabul etmeyiz'
Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sermet Atacanlı, Apo'nun duruşmasına ilişkin, kimse için özel tertip almalarının söz konusu olmadığını bildirdi. Avrupa Konseyi'nin duruşmayı izlemek üzere iki parlamenter görevlendirdiğinin hatırlatılması üzerine Atacanlı "Kendilerine özel sıfatlar yükleyerek, duruşmayı takip etmek isteyen kişilerin taleplerini kabulü söz konusu değildir" dedi.

'Yasadışı ilişkimiz yok'
HADEP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik, partisinin "hiçbir yasadışı ilişkisi ve ilintisi" olmadığını belirterek, kararlarının da parti organlarında alındığını söyledi. Özçelik, Öcalan hakkında hazırlanan iddianamede HADEP konusundaki iddiaları reddetti. Özçelik "Ankara DGM'nin hazırladığı her iddianamede bu tür iddialar öne sürülmektedir, İddialar tamamen safsatadır" dedi.

İnsan kaçakçılığını terör örgütü yapıyor
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı rapor ekonomik, sosyal ve siyasi nedenlerle yasadışı yollardan yurt dışına çıkma girişiminde bulunanların, insan kaçakçılarının ağına düştüğünü ortaya koydu. Raporda yasadışı yollardan yurt dışına insan kaçırma olaylarında, terör örgütlerinin de büyük rol oynadığı kaydedildi. Rapora göre, terör örgütleri militan ve sempatizanlarını yurtdışına çıkarmak, orada eğitmek ya da finans temin etmek için insan kaçakçılığı olaylarında etkin rol oynuyor.

10 PKK'lı öldürüldü 5 askerimiz şehit
OHAL Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleri bir grup terörist ile karşılaştı. Çıkan çatışmada, 10 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu 2 güvenlik görevlisi ise şehit oldu. Öte yandan Şırnak'ın Bestler ve Dereler bölgesinde süren operasyonda Asteğmen Gürhan Yardım (Trabzon) ile köy korucuları İhsan Sökmen ve Tahir Tomris şehit oldu. Çatışmada 2 korucu ise yaralandı. MURAT ÇAKA

Korucular için 16 yıl istendi
Diyarbakır DGM Savcılığı, operasyonlarda ölü veya sağ olarak yakalanan teröristlerden aldıkları 15 adet kaleşnikof marka otomatik tüfek, bu silahlara ait 12 bin mermi ve 3 bin G-3 mermisini Mardin'in Nusaybin ilçesinde satmak isterlerken yakalanan 3 korucuyla ilgili olarak soruşturmayı tamamladı. Abbas Babat, Sıdık Bulut ve Yusuf Bulut adlı korucular hakkında, 16'şar yıl hapis cezası isteniyor.

GÜRSEL ESER

PKK'lılar dağa çıkarken yakalandı
PKK örgütü adına kırsal alana çıkmak üzere olan 7 örgüt üyesi Erzurum'da yakalandı. İstanbul'a getirilen 7 örgüt üyesinin sorgusu sonucu bu kişilerle birlikte çok sayıda molotofkokteylli saldırı eylemine karışan 8 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Sanıkların, örgütün Kürdistan Öğrenciler Birliği oluşumu içerisinde yer aldığı ve liselerde faaliyet gösterdiği öğrenildi.

SERDAR CANİPEK

Yaşadışı yeni bir örgüt ortaya çıktı
İzmir'de yeni örgütlenme girişimleri içinde oldukları öğrenilen Komünist Devrim Harekatı (KADEH) isimli örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle iki kişi yakalandı. İzmir'in Gültepe semtinde meydana gelen yaşadışı bildiri dağıtma, afiş asma ve örgütlerinin propagandasını içeren yazı yazma gibi eylemleri araştıran polis, Levent Aksu ve Müslüm Güvendir'i yakaladı. İki örgüt üyesinin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait yayınlar, 1 Mayıs günü kullanılmak üzere hazırlanmış pankart ve pankart malzemeleri ele geçirildi.

Ankara'da 1 Mayıs için polis alarmda
Başkent'de, bugün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde gıyaben yargılanması ve yarın da 1 Mayıs nedeniyle, Tandoğan meydanında 1 Mayıs yürüyüşü yapılacak olması Ankara polisini alarma geçirdi. Ankara polisi gündüz ve gece aralıklı saatlerde Başkent'in giriş ve çıkışları başta olmak üzere, ara sokaklar, caddeler, umuma açık eğlence ve iş yerlerinde sık sık uygulama yaparak şüpheli görülen şahısları kontrol ediyor. Önemli noktalara karşı Çevik kuvvet ekipleri ile Panzer ve Robokop polisler yerleştirildiğini bildiren yetkililer, 1 Mayıs'ın huzur içinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirttiler.

İzmir'de DHKP/C'li 26 kişi yakalandı
İzmir polisinin yaptığı operasyonda, DHKP-C örgütü adına faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 26 kişi yakalandı. Sanıklarla birlikte çok sayıda pankart, 100 adet maske, fular ve örgütsel doküman ele geçirildi. Sanıkların ifadelerinde, 1 Mayıs Cumartesi günü Karşıyaka Demokrasi Alanı'nda yapılacak toplantıda olay çıkarmayı planladıklarını söyledikleri öğrenildi.

Komutanlar MGK'ya hazırlık yaptı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu başkanlığında bir araya gelen kuvvet komutanları, Genelkurmay Karargahı'nda MGK'ya hazırlık toplantısı yaptılar. Toplantıda MGK gündeminde yeralan turizm, terörle mücadele, irtica ile mücadele konularının değerlendirildiği kaydedildi. Seçimlerden sonra ilk defa tam kadro biraraya gelen komutanların, seçim sonuçları üzerinde de durdukları ve Fazilet'in oy oranındaki düşüşü laik demokratik rejim açısından olumlu buldukları öğrenildi. MGK toplantısı bugün saat 15.00'te başlayacak.

Ilıcak'ın gıyabi tutukluluğu kalktı
Promosyon olarak dağıtılan 340 bin televizyonun 1.4 trilyon lira tutarındaki bandrol ücretini ödemeyerek TRT'yi dolandırdıkları gerekçesiyle yargılanan, Akşam Gazetesi eski sahibi Mehmet Ali Ilıcak'ın hakkında verilen gıyabi tutuklama kararı kaldırıldı. Ilıcak'ın avukatı, yurtdışında bulunan müvekkilinin gıyabi tutuklama kararından psikolojik olarak etkilendiği için savunmasını yapamadığını belirtti. Mahkeme başkanının muhalefetine rağmen Ilıcak hakkındaki gıyabi tutuklama kararı kaldırıldı. Ilıcak ile birlikte Akşam Gazetesi Yönetim Kurulu eski üyeleri Emin Şirin ve Haydar Can Aksın hakkında 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Yılmaz, Kanal E'den tazminat kazandı
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit'in gerçek dışı açıklamalarını yayınladığı gerekçesiyle, Kanal E Televizyonu'ndan 3 milyar lira manevi tazminat kazandı. Yılmaz, Türkbank ihalesinde Çakıcı-Yiğit ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra Korkmaz Yiğit'in Kanal E Televizyonu'nda kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, bu televizyondan 50 milyar lira manevi tazminat talep ediyordu.

Elkatmış: Susurluk skandalı örtülemez
TBMM bünyesinde kurulan ve görevini tamamlayan Susurluk Komisyonu'nun Başkanı ve FP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, Susurluk skandalını örtmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Elkatmış, Susurluk skandalında isimleri ön plana çıkan bazı kişilerin milletvekili seçilmeleri ile skandalın "yeni bir ivme kazanacağını" savundu. Susurluk ile ilgili bekleme dönemi yaşandığını belirten Elkatmış, "Susurluk skandalı ile sıkıntıya girenler, bu skandalın üzerini örterek gündemi değiştirmeye çalışıyorlar" dedi.

Trabzon'da 3 günlük deniz tatbikatı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Denizyıldızı '99, Trabzon'da başladı. Dün Trabzon valisi İsmet Gürbüz Civelek'i ziyaret eden filo komutanı Tümamiral Metin Ataç, tatbikatın 3 gün süreceğini, bu sürede Trabzon, Batum, Hopa ve Poti limanlarına uğrandıktan sonra 3 Mayıs'ta Gölcük'te olacaklarını kaydetti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır