kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mahkum oldular
Sevda Demirel ve Sibel Gökçe uyuşturucu kullanmak suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özlem Tekin Sinem Üretmen ve Ayşe Sarıkavak ise beraat etti

Uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve haklarında dava açılan "ünlüler"in dün karar duruşması vardı. Beyoğlu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada manken Sinem Üretmen hazır bulundu. Diğer sanıklar Sevda Demirel, şarkıcı Özlem Tekin, dansöz Sibel Gökçe ve Ayşe Sarıkavak duruşmaya gelmediler.

İlk kez ifade veren Sinem Üretmen, "İddia edildiği gibi herhangi bir uyuşturucu madde kullanmadım. İsmimi veren uyuşturucu satıcısı Ayhan Sönmez'i bir gece kulübünde bir defa gördüm. Tesadüfen tanışmış olmamın dışında bir yakınlığım yoktur" dedi.

Cezaları ertelendi
Sevda Demirel'in avukatı Cengiz Hortoğlu ve Sibel Gökçe'nin avukatı Yasemin Topraç eski savunmalarını tekrar ederek, "Müvekkillerimize verilecek cezanın paraya çevrilerek ertelenmesini talep ediyoruz" dediler.

Duruşma sonunda Sinem Üretmen, Özlem Tekin ile Ayşe Ayşe Sarıkavak'ın, uyuşturucu kullandıklarına dair bir delil bulunmadığından beraatlerine karar verildi.

Diğer sanıklar Sevda Demirel ile Sibel Gökçe ise uyuşturucu kullandıkları Adli Tıp Raporları'ndan anlaşıldığı için TCK'nın 404/2 maddesine göre 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme sanıkların kişiliklerini göz önüne alarak cezalarını erteledi. Sevda Demirel ve Sibel Gökçe 5 yıl içerisinde bir daha suç işlemezlerse cezaları kaldırılacak. Bu süre içersinde herhangi bir suç işledikleri takdirde cezalarının infazı yerine getirilecek.

"İşlerim durmuştu"
Duruşma çıkışında Sevda Demirel'in avukatı Cengiz Hortoğlu verilen cezayı temyiz edeceklerini söyledi. Gazetecilere açıklama yapan Sinem Üretmen "Bu dava yüzünden yaklaşık bir yıldır hiç iş yapamıyorum. Çok şükür sonuçlandı ve gerçek ortaya çıktı"dedi.

Geçen duruşmada gelip ifade veren Sevda Demirel uyuşturucu kullandığını kabul etmezken dansöz Sibel Gökçe Hollanda'da uyuşturucu kullandığını söylemişti.

HAYATİ KILIÇ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır