kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haraç vermedik
DYP'li Septioğlu, "O köpek suratlı herife tek kuruş vermedim" dedi. Ceylan Ailesi de Apo'yu yalanladı

Bölücübaşı Abdullah Öcalan, DGM savcılarına verdiği ifadede haraç aldığını idida ettiği isim ve kuruluşları açıklamıştı. Bu isimlerin içerisinde yer alan Ali Rıza Septioğlu ve Ceylan Holding'ten iddianameden yer alan ifadelere sert tepki geldi.

Bölgede koruculuğu desteklediği için Öcalan'ın kendisine husumet beslediğini belirten DYP Elazığ Milletvekili Ali Rıza Septioğlu, "O köpek suretli herife tek kuruş dahi vermedim" dedi.

Kendisinin ya da ailesinin bugüne kadar taş ocağı işletmeciliği yapmadığını da ifade eden Septioğlu, SABAH'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bölgede geçici köy koruculuğu sistemi kurulunca, yöre halkı koruculuğa başlangıçta sıcak bakmadı. Bunun üzerine ben devreye girdim ve halkın devletten silah alarak PKK ile mücadele etmesini sağladım. Öcalan bu nedenle bana ve aileme karşı husumet besliyor. O köpek suretli herife tek kuruş dahi vermedim."

"Bölgede işimiz yok"
Apo'nun ifadesinde örgüt adına para aldıklarını iddia ettiği Ceylan Holding yönetimi de "Hiçbir terör örgütüne, her ne şekil ve surette olursa olsun bir ödeme yapılmamıştır" açıklamasında bulundu. Ceylan Holding'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Her ne kadar gerek ülkemizde, gerekse bölgede Ceylan ismi taşıyan kişi ve kuruluşlar olmakla birlikte, kurucusu merhum Ağa Ceylan olan Ceylan Holding A.Ş. ve bağlı kuruluşları son 20 senede Doğu ve Güneydoğu'da hiçbir iş yapmamıştır. Hiçbir terör örgütüne de her ne şekil ve surette olursa olsun bir ödemenin söz konusu olmadığını ve asla da olamayacağını kesinlikle belirtiriz.

Sinevizyonlu dava
Apo hakkında açılan dava bugün Ankara DGM'de görülecek ve gıyabında yapılacak. Bölücübaşı Apo'nun Mayıs ayında İmralı Adası'nda yapılacak olan yargılanmasında, PKK katliamlarının korkunç yüzü sinevizyonla gözler önüne serilecek. Sinevizyon ekranı Abdullah Öcalan'ın da rahatlıkla izleyebileceği bir konuma yerleştirilecek. İmralı'daki yargılamaya müdahil olarak katılacakların büyük bölümünü ise PKK terörü nedeniyle çatışmalarda sakat kalan askerler oluşturacak.

ERSİN BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır