kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müthiş takip
Türkiye'den Avrupa'ya uyuşturucu kaçıran Ramazan Yıldız, Hollanda Polisi'nin 8 yıllık takibi sonucu 65 adamıyla birlikte yakalandı

Ramazan Yıldız'ın hikayesi 1991'de başlıyor. Türkiye'den, Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya ve İngiltere'ye uyuşturucu kaçırıyordu. O yıl, aynı güzergahta uyuşturucu ticareti yapmak isteyen Celal Ateş'i Hollanda'da öldürdü. Hollanda Polisi, Yıldız'ı yakalayıp adalete teslim etti. Ancak Yıldız kısa süre sonra avukatları sayesinde serbest kaldı.

O kurtulduğunu sandı ama Hollanda Polisi peşini bırakmadı. Uyuşturucu kaçakçılığına devam etti. Mayıs 1993'te Türkiye'ye döndü. Bali İnşaat A.Ş'yi kurdu. Artık işadamı olmuştu. Mehmetçik Vakfı'na, devlete bağışlarda bulundu. Hatta Cumhurbaşkanı'ndan teşekkür plaketi aldı. Pötürge Spor Klubü'nün başkanlığını yaptı. Oral Çelik'in düğününde kullandığı Cadillac da onundu.

Tüm bunlar olurken, Hollanda Polisi de boş durmadı. 8 yılda Yıldız'ın 3 tona yakın uyuşturucusu ve 200'den fazla adamı ele geçti. Son bir yıl içinde operasyonlar hız kazandı. Nisan başında İngiltere'de 3 adamı 100 kilodan fazla marihuanayla yakalandı. Artık son darbenin zamanı gelmişti.

Hollanda Polisi, İngiltere, İspanya, Belçika, Romanya, Almanya ve Türk polisiyle ortak bir operasyona girişti. Hollanda ve diğer ülkelerde ardı ardına baskınlar düzenlendi; 292 kilo uyuşturucu ve 100 kişi yakalandı.

Son operasyon ise geçen hafta gerçekleşti. Ramazan Yıldız İstanbul'da, Pakistanlı ortağı Hollanda'da yakalandı. Ayrıca Yıldız'ın 65 adamı, 950 kilo eroin, kokain ve amfetaminle birlikte ele geçti. Polis çeteye ait 4 Uzi otomatik tabanca ve 1.5 milyon gulden (160 milyar lira) nakit paraya el koydu.

İHSAN DEMİR (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır