kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Şekerde ihracat atağı
Geçtiğimiz yıllara kadar şeker ihracatçısı konumunda bulunan Türkiye, şeker pancarı ekiminde uygulanan olumlu politikalar sonrasında bu konumunu yeniden yakaladı. Bu yılın üç ayında toplam 110 bin ton şeker ihracatı yapan Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, yıl içinde yapacağı yeni bağlantılarla, toplam şeker ihracatını 255 bin ton düzeyine çıkaracak. Türkşeker Genel Müdürü Selahattin Hun, 1999'un iki ayında 110 bin ton kristal şeker ihracatının yapıldığını kaydetti.

Kanun çıkmazsa kargaşa çıkacak
Bankalar Kanunu'nun 11 Haziran'a kadar yasalaşmaması durumunda sektörde karışıklık yaşanması bekleniyor. Bankalar Kanunu Tasarısı'nın yasalaşmaması halinde zor durumdaki bankalar iyileştirme kapsamına alınamayacak. Bankalar Kanunu'nun 40 maddesinde yeni gelişmelere uyum sağlamak amacıyla yapılan değişiklikler Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesiyle yasal dayanaktan yoksun kalmıştı. Yeni yasal düzenleme yapılmadığı için de bankacılık sistemi, o tarihten bu yana yasal niteliği tartışılan bu KHK ile yönetiliyor. Bu KHK'ya dayanak oluşturan Yetki Yasası Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği için bankalar, KHK'nın öngördüğü bazı kurallara aykırı davranarak haksız konuma düşseler bile bir yaptırım ile karşılaşmayabilecek.

REUTERS

'Tur operatörlerine acil destek'
Turizmdeki krizin aşılması için Türkiye'ye yurtdışından turist getiren tur operatörlerine acil destek verilmesi istendi. Öger Holding Genel Koordinatörü Sinan Vardar, turizmdeki krizden en çok yara alan ve Türkiye en çok turist getiren Öğer Tours, Gulet Touristik, Ten Tour, Pasha Tour gibi tur operatörlerinin acil olarak desteklenmesi çağrısı yaptı. Vardar, "Türkiye'nin tanıtımını güçlendirmek ve bugünkü imajıyla ilgili büyük sorunları yok etmek amacıyla derhal kaynaklar bulunmalı ve devamlılık gösteren tanıtım çalışmalarına başlanmalıdır" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır