kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eralp: Borsanın yükselişi abartılı
Koç Menkul Değerler Genel Müdürü Lale Eralp, borsanın seçim sonrası hızlı yükselişini biraz "erken ve abartılı" bulduğunu belirterek, fonlarındaki hisse senedi oranını azalttıklarını söyledi.

Eralp, seçimlerden sonra ortaya çıkan tablonun olumsuz olmadığını, ancak beklemeyi tercih ettiklerini belirterek "Piyasadaki esas hareket yabancıların girişiyle olacak. Bu da hükümetin adımlarını, programını görmemizle birlikte daha şekillenecek" dedi.

Piyasaya yurtdışından para girişi olduğunu düşünmediğini belirten Eralp, "İşlem hacmindeki artış, yeni para girişinden kaynaklanıyor ama bunun yabancıdan geldiğine inanmıyorum. Şubat ayındaki rekor giriş için de bunu düşünüyorum" dedi. Bu süreçte yabancı yatırımcıyı ürkütebilecek ve olumlu süreçler yaşanmasına yol açabilecek en önemli olayın, hükümetin kurulamaması ya da kurulması durumunda karar alınamaması olduğunu söyleyen Eralp, şöyle devam etti:

"Özelleştirme ve sosyal güvenlik konusunda karar alınamaz ve uygulamaya geçilemezse kötü. Çünkü bütçe açığı büyüyor. Temel veriler açısından olumlu ekonomik ortam yok. Krizi çok iyi atlatıyoruz, sıcak para var, büyük bir çıkış olmadı, ama bunların yanında piyasada ciddi bir durgunluk var." Eralp, "Bizim şirket olarak projeksiyonumuz 1999 yılı için yüzde 2'lere yaklaşan bir büyüme oranı ki bu pek cazip değil. Üçüncü ay bilançoları gelmeye başladı. Çok cazip, güzel resimlerle karşılaşmayacağız, çünkü durgunluk var" dedi. Enflasyonda da bir miktar kıpırdanma beklediklerini söyleyen Eralp, petrol fiyatlarının artışa geçmesiyle enflasyonda bu ay olmasa da önemüzdeki aylarda yükseliş olabileceğini ya da en azından düşüş beklemediklerini ifade etti. Eralp, "Bu ortamda temel anlamda doğru kararlar alınıp adımlar atılmaya başlanmasının etkisi daha büyük olur, durgunluğa rağmen borsada bir canlanma olur. Ama önümüzdeki günlerde piyasayı yatay bekliyoruz" diye konuştu.

REUTERS

Dün açıklanan üç aylık kârlar (milyar TL)
İsim1999/31998/3yüzde Değ
Adana Çim2090810157.8
Finans Y.O.679164312.2
Günes Sig.1950745161.6
Hektaş-66588-
Konya Çim.-331-276-
Kordsa511843-39.4
Vakıf Y.O30454461.2
Vakıf GYO73397649.82


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır