kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Arkası gelecek
Sırplar, Belgrad'daki televizyonun bombalanmasının intikamını alıyor. BBC'yi arayan bir Sırp, Dando cinayetini üstlendi ve "Haber Müdürünüz sırada" dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü evinin önünde öldürülen İngiltere'nin sevilen televizyon yıldızlarından Jill Dando'nun Sırplar'ın NATO bombardımanına karşı başlattığı intikam furyasının başlangıcı olduğu ortaya açtı.

Dando'nun katilinin bulunması için İngiliz polisi, Londra'yı didik didik ararken, Salı gecesi Dando'nun görev yaptığı BBC televizyonuna gelen bir telefon ortalığı karıştırdı. Arayan kişi, kendisini bir Sırp olarak tanıttı. Ve NATO'nun geçtiğimiz hafta Belgrad'daki devlet televizyonu binasını bombalamasına çok sinirlendiklerini açıkladı. Dando'yu kısasa kısas için öldürdüklerini söyledi. Ve ekledi: Şimdi de haber müdürünüz Tony Hall'ı öldüreceğiz.

NATO'nun RTS televizyonu binasına düzenlediği saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, saldırı sonrası bir Sırp kadın, Batı televizyonlarından birine saldırı için çağrıda bulunmuştu. Sırp tehdidi üzerine BBC Haber Müdürü Hall, hemen karısı ve iki çocuğu zırhlı ve silahlı polis birliklerince koruma altına alındı. 48 yaşındaki müdür, dün bir televizyon ödül törenine katılmadığı gibi evini de değiştirdi. 48 kişilik özel bir detektif ekibi de İngiltere'de yaşayan 10 bin Sırp'ı yakın takibe aldı.

Televizyon yıldızı Jill'in neden hedef seçildiği konusunda ağırlık kazanan ki açıklama var. İlkine göre Jill, son haftalarda Kosovalı mültecilere yardım toplayan televizyon programlarıyla Sırplar'ın tepkisini çekiyordu. İkinci teori ise televizyonları yerle bir edilen Sırpların benzer bir misillemeyi BBC'nin yıldızını öldürerek gerçekleştirmesi ve böylece İngiltere'ye gözdağı vermeleri...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır