kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

ÇARŞAMBA 03 ŞUBAT 1999

Yolun sonunda
PKK'nın parçalandığını ve çökmekte olduğunu bildirenAvrupa basını, Apo için "O artık bir hayalet" dedi

APO için en çarpıcı benzetmeyi İngilizler'in ciddi gazetesi "The Independent" yaptı: "Kaçırdığı uçağı indirecek güvenli yer arayan hava korsanı gibi..." Ancak Apo'nun güvenli bir yer bulamayacağını belirten gazete, "Çünkü onu 'En çok aranan adamlar' listesinin başına koyan ülkeler bile artık istemiyor. Apo için bu, yolun sonu demek" dedi.

İNGİLİZLER'İN dünyaca ünlü televizyonu BBC ise PKK'nın büyük bir çöküş içinde olduğunu bildirdi. BBC'de konuşan Ortadoğu uzmanı David McDowell, "PKK başsız kaldı ve ikiye, hatta üçe bölündü. Avrupa'da hiçbir ülke artık bu adamı topraklarına sokmaz. Apo'yu ancak Türkiye'ye düşmanlık besleyen bir ülke barındırabilir" dedi.

İTALYAN basını ise Apo'nun Avrupa turunu "Korku filmi"ne benzetti. İşte gazetelerin birbirinden ilginç başlıkları: Il Messaggero: "Avrupa semalarında Apo avı." Il Tempo: "Öcalan Avrupa'da korku filmi gibi." La Stampa: "Avrupa semalarında Öcalan adlı Ufo." La Repubblica: "Sonu olmayan yolculuk."

Artık şarkıları melekler için
BARIŞ Manço'nun Moda'daki evini mabede döndüren sevenleri, televizyon ekranlarında da sevgilerini gösterdi. "Manço Özel Programı"yla Bay Turnike ve sanatçının tek filmi "Baba Bizi Eversene" önceki gece rating rekoru kırdı. Dev sanatçıyı bugün devlet töreniyle uğurlayacak. Manço, 11.30'da Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca'daki Mihribad Mezarlığı'nda, Erol Evgin'in tahsis ettiği mezara defnedilecek.


1 trilyonu Alpler'e gömdük
Fransa'nın ünlü kayak merkezi Courchevel, Uludağ'ı, Palandöken'i unutturdu. Sömestr tatilinde Türkiye'deki kayak merkezlerinin 9.500 yatağından sadece 2.000'i dolarken, Fransa ve İsviçre'ye giden uçaklarda yer kalmadı.


CHP'de eyleme devam
Baykal, dokunulmazlığın sınırlandırılması teklifinin görüşülmemesini protesto eyleminin süreceğini açıkladı.


Sevgili kurbanı
Gülden Aydın... Uyuşturucu kaçakçısına aşık oldu. Önce uyuşturucuya alıştı.

Sonra kuryelik yapmaya başladı. Son işinde kokain teslim alırken yakalandı

Atatürk Havalimanı'nda 1.5 kilo kokaini teslim alırken yakalanan kadının, uyuşturucu kaçakçısı sevgilisi yüzünden olaya karıştığı ortaya çıktı


Elimdeki katil
Amerikalı bir hastaya, bir katilin kesik eli nakledildi. İlk iki haftalık kritik dönemi atlatan hasta, parmaklarını oynatmayı başardı


Moşe'nin yerine Sergen
Sarı Kanarya'nın çiçeği burnunda transferi, dün ilk kez aslarla çalıştı ve çift kalede iki gol atıp herkesi büyüledi. Sergen'in Afrika Uluslar Kupası'na gidecek olan Moşe'nin yerine Samsunspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında ilk 11'de oynaması bekleniyor


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: webabla@yore.com.tr