kapat

ÇARŞAMBA 03 ŞUBAT 1999

CHP'de eyleme devam

Baykal, dokunulmazlığın sınırlandırılması teklifinin görüşülmemesini protesto eyleminin süreceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması yönünde Anayasa değişikliğinde ısrarlı olduklarını belirterek "Eylemlerimiz sürecek. Artık bıçak kemiğe dayandı" dedi.

Anayasa'nın 83. maddesindeki milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin görüşülmemesini protesto için geçen hafta Genel Kurul salonunda 8 milletvekili ile oturma eylemi yapan CHP'liler, dün eylemi sürdürdüler.Baykal, "Eylemleriniz şov olarak değerlendiriliyor. DSP'lilerden bu yönde eleştiriler var" sözleri üzerine, "Madem şov yapıyoruz, öyleyse gelsinler, Meclis'i çalıştırsınlar ve şovumuza son versinler. Meclis'i çalıştırma isteğinin şov olarak değerlendirilmesini anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Baykal, eyleme kendisinin iştirak edip etmeyeceği sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Gecenin bir saatinde gelerek arkadaşlarıma destek vereceğim. Buradaki eylemimiz sonuç vermezse Anadolu'yu adım adım dolaşacak ve bu politikacıları halka şikayet edeceğiz. Eylemimizi Anadolu'ya yayacağız."

CHP lideri, iki turlu seçimle ilgili görüşlerini soran bir gazeteciye de, "Üç parti, hükümeti kurarken anlaştılar, birbirlerini aklarken anlaştılar. Öyleyse iki turlu seçim konusunda da anlaşsınlar. Böyle bir anlaşma olması halinde bizim için problem yok" yanıtını verdi.

ANAP'tan destek

CHP'liler, birleşimin kapanmasından sonra Genel Kurul'da oturma eylemine başlarken, Devlet Bakanı Aydın Tümen, Tarım Bakanı Mahmut Erdir ve Çalışma Bakanı Nami Çağan'ın da bir süre Bakanlar Kurulu sıralarında oturması "Acaba bakanlar da eyleme destek mi oluyor?" sorusu yarattı. Ancak, bakanlar, bir süre sonra salondan ayrılırken, ANAP'lı Yılmaz Karakoyunlu, Avni Kabaoğlu ve Şefik Aras eylemcilere destek amacıyla bir süre Genel Kurul'da oturdular.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: webabla@yore.com.tr