kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

PAZAR 26 NİSAN 1998

Sakık'tan şok iddialar
Şemdin Sakık iddialarıyla Türkiye'yi sarsmaya devam ediyor. Sakık, irtica yanlısı iki gazetenin Apo'ya PKK aleyhine yazmama sözü verdiklerini söyledi.Sakık, Apo'nun Ermenistan ile ittifak ve Türkiye toprakları üzerine pazarlık yaptığını bildirdi

MİLLİ Gazete ve Akit gazetesiyle PKK arasında gizli bir anlaşma olduğunu söyleyen Sakık, Apo'nun kendisine "Bunlarla bir nevi ortak düşmana karşı anlaşma yaptık" dediğini belirtti.

PKK-Ermenistan ilişkisine de açıklık getiren Sakık şu bilgiyi verdi: "1992 Şubat'ında Şam'a bir Ermeni heyeti geldi. Söz Türkiye'de kuracağımız Kürt devletinin sınırlarına gelince Ermeniler'den sert bir karşılık geldi. Ermeniler, bizim sınırlarımızda gösterdiğimiz Erzurum, Van, Muş gibi 4-5 şehrin ismine itiraz ederek, buraların Ermeniler'in tarihi toprakları olduğunu söylediler."

APO'NUN gazetelerle ilişkilerini de açıklayan Sakık, "Ülkede Gündem, Özgürleşen Yurtsever Gençlik, Evrensel, Özgür Halk, Demokrasi, Emek gibi basın organları da örgütün finanse ettiği kuruluşlardır" dedi.

PKK'YI destekleyen pek çok sayıda siyasi olduğunu ileri süren Sakık, "Aklına gelen" bazı isimleri şöyle sıraladı: Abdülmelik Fırat, Segbatullah Seydaoğlu, Salim Ensarioğlu, Fethullah Erbaş, Muhyeittin Mutlu, Turgut Atalay, Sırrı Sakık, Leyla Zana, Mehmet Mengi.

SAKIK, PKK'nın köy koruculuğu sisteminin Türk Ordusu kadar olmasa da örgüte büyük zarar verdiğini düşündüğünü belirterek, "Örgüt korucularla kendisi arasında ateşkes ilan etmek için çok çaba harcamış ama başaramamıştır" dedi.


Yargıtay Başkanı için soruşturma
Örtülü Ödenek davasında Çiller'i kurtaran Necdet Mutiş hakkında başka bir davayla ilgili ön soruşturma başlatıldı.

NECDET Mutiş hakkında "Yüklü bir servete sahip yaşlı bir kadına sahte rapor düzenleyen doktorların temyiz davasında diğer üyelere haber vermeden tek başına onama kararı yazdığı" iddia edildi. Bu iddia üzerine Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu soruşturma açtı.

ÖN soruşturmada iddialar ciddi bulunursa son soruşturma açılacak. Bu durumda

Mutiş'in hakimlik görevini kötüyü kullandığı gerekçesiyle Yüce Divan'da yargılanması, ayrıca Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki gündeme gelebilecek.


Erken seçim kararı Ankara'yı karıştırdı
Başbakan Yılmaz, Baykal ile vardıkları "Erken seçim" mutabakatının "İyiniyet beyanı" olduğunu ve kesinleşmesi için iki şart gerektiğini bildirdi: 1- Ortaklarımızın ve partilerimizin onayı. 2- Demirel'in yetkilerini bu onay doğrultusunda kullanması.

CHP'den de itiraz 4'lerden eleştiri
CHP'li Aydın Güven Gürkan, Ercan Karakaş, Seyfi Oktay ve Fikri Sağlar erken seçim kararını parti içinde görüşüp tartışmadan aldığı için Baykal'ı eleştirdi. CHP'li 4'ler parti içinde kendileri gibi düşünen çok sayıda milletvekili bulunduğunu söyledi.

Zehir tacirlerinin amansız avcıları
GECELERİ, gündüzleri belli değil. Düğünleri, doğum günleri, akraba ziyaretleri yok. Çünkü her an her dakika görev başında bulunmaları gerekebilir. Hayatları hep ateş hattında geçiyor. Ya bir takip, ya bir baskın, ya bir uluslararası operasyon. Şikayet etmiyor, hallerinden yakınmıyorlar. Yaptıkları mücadelenin bilincindeler. Kendilerini diğer polis birimlerinden ayıran özelliklerin farkındalar. Onlar narkotik polisleri... Onlar bu işe gönül vermişler.



© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr