Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Sazande
1 yemek kaşığı yağı tencereye koyup, kızdırın. Eti ilave edip, rengi dönene kadar kavurun. Soğanı koyup, 1-2 kez çevrin. Havucu ve karpuz dilimi ayvayı ilave edip, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer suyu azsa bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz. Diğer bir tavada kalan yağı kızdırın. Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun. Pişen etin üstüne şehriye koyun. 2 su bardağı su, kuşüzümü, fıstık ve baharat ilave edin. Kısık ateşte yağınla kalana kadar pişirin. Bademleri bir çay kaşığı sıvıyağda kavurup, üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500gr parça et kemiksiz
* 2 adet havuç jüliyen doğranmış
* 2 adet küp doğranmış soğan
* 1 ayva
* 2 yemek kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü
* 2 çorba kaşığı badem
* Tuz
* Yenibahar
* Tarçın
* 2 su bardağı yıldız şehriye
* 2 su bardağı su
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı