Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Fırında mantı
Öncelikle un, tuz ve suyla bir hamur yoğuralım hamuru bezelere ayırıp, oklavayla açtıktan sonra küçük kareler halinde keselim. Bir kabın içinde; kıymayı, rendelediğimiz soğanı, tuzu ve karabiberi karıştıralım. Hamurların üzerine bir çay kaşığı hazırladığımız kıymalı harçtan koyup, iki ucunu kapatalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında pembeleşinceye kadar fırında pişirelim. Üzerine et suyu dökelim. Sonra servis tabağına alalım ve üzerini sarmısaklı yoğurtla kapatalım. Bir tavada tereyağını kızdırıp, kırmızıbiber ve naneyi ekleyelim. Hazırladığımız yağı mantının üzerinde gezdirip hemen servis yapalım.

MALZEMELER (10 kişilik)
*500 gr un
* 250 gr kıyma
* 1 adet soğan
* Biraz su
* Tuz, karabiber Sosu için:
* 500 gr sarmısaklı yoğurt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Kırmızıbiber, nane
* 3 su bardağı soğuk et suyu
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı