|
|
|
Ramazan Sofrası
|
|
Fırında mantı
Öncelikle un, tuz ve suyla bir hamur yoğuralım hamuru bezelere ayırıp, oklavayla açtıktan sonra küçük kareler halinde keselim. Bir kabın içinde; kıymayı, rendelediğimiz soğanı, tuzu ve karabiberi karıştıralım. Hamurların üzerine bir çay kaşığı hazırladığımız kıymalı harçtan koyup, iki ucunu kapatalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında pembeleşinceye kadar fırında pişirelim. Üzerine et suyu dökelim. Sonra servis tabağına alalım ve üzerini sarmısaklı yoğurtla kapatalım. Bir tavada tereyağını kızdırıp, kırmızıbiber ve naneyi ekleyelim. Hazırladığımız yağı mantının üzerinde gezdirip hemen servis yapalım.
MALZEMELER (10 kişilik) *500 gr un * 250 gr kıyma * 1 adet soğan * Biraz su * Tuz, karabiber Sosu için: * 500 gr sarmısaklı yoğurt * 2 çorba kaşığı tereyağı * Kırmızıbiber, nane * 3 su bardağı soğuk et suyu
|
|
|
|
|