Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Bulgurlu iç
Bulgurun üzerine 1 su bardağı sıcak su ve domatesleri koyup, 20 dakika bekletin. Bulgur şişince ince doğranmış soğan ve yeşillikleri katıp karıştırın. Servis tabağına alın. İç, yazın sıcak suya batırılıp çıkarılmış asma yaprağı ile kışın ise lahana turşusu ile yenir.

Malzemeler (6 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı su
* 3 adet küp doğranmış domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 kuru soğan
* 1 demet taze soğan
* Maydanoz, tuz, pulbiber
* 1 yemek kaşığı reyhan
* 1 limon suyu
* Asma yaprağı veya lahana turşusu
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı