Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Kabak everest
Kabakları temizleyin. Uzunlamasına kesip, içlerini boşaltın. Çıkardığınız içleri ince kıyın. Bir kapta maydanoz, nane, kereviz sapı, kaşar peyniri, havuç rendesi, tuz, karabiber, muskat ve yağı karıştırın. Hazırladığınız harcı, kabaklara doldurup, kabakları fırın kabına dizi. Üzerine süt döküp, sıcak fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet kabak
* 1 bardak süt
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet taze nane
* 1 sap kereviz
* 1 havuç rendesi
* 1 kahve fincanı kaşar peyniri
* Tuz, karabiber
* 1 fiske muskat
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı