|
|
|
Ramazan Sofrası
|
|
İmambayıldı
Patlıcanları yıkayıp, alacalı şekilde soyun. Ortasını bıçakla hafifçe oyun ve kızartın. Bir tavada soğanları kavurun. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarmısağı koyun ve soğanla birlikte kavurun. Şekeri de ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin. Hazırladığınız harcı, patlıcanların oyulmuş kısmına bir kaşıkla doldurun. Üzerine birer dilim domates koyun. Patlıcanların üzerine bir miktar su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip fırında ya da ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) *6 adet patlıcan * 3 adet soğan * 3 domates * 1 çay kaşığı şeker * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 demet maydanoz * 1 baş sarmısak * Yarım limon, tuz
|
|
|
|
|