Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Fındıklı baklava
Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyin. Soğuması için bekletin. Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip, yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Hamurdan 30 beze yapıp, üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin. 10 bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde ayrı ayrı açın. Yufkaların aralarına bolca nişasta serperek 15 yufkayı üst üste serin ve yufkaları birlikte mümkün olduğunca ince bir şekilde açın. Diğer bezelere de aynı işlemi yapın. Tepsiyi margarinle yağlayıp, yufkaları üst üste serin. Üzerine iri dövülmüş fındık serperek diğer 15 yufkayı yerleştirin. Margarini eritip hafifçe renk değiştirene dek kızdırıp, yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Baklava soğuduğunda şerbeti üzerine gezdirin.

MALZEMELER (15-20 kişilik)
* Aldığı kadar (baklavalık) un
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 fiske tuz
* 1 kase nişasta
* 1 paket margarin
* 350 gram fındık Şerbet için:
* 5 su bardağı tozşeker
* 4 su bardağı su
* 1/4 limon suyu
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı