Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Beykoz kebabı
Beyinleri soğuk suda bekletin. İyice kanları çıkana kadar 1-2 kez suyunu değiştirip, yıkayın. Süzüp, suda haşlayın. Tencereye etleri, soğan rendesini, domates rendesini, tane karabiberi, tuzu koyup harmanlayın. Harlı ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana kadar pişirin. Patlıcanları alaca soyup, bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına kesip, bol tuzlu suda 15 dakika bekletip, yıkayın. Kurulayıp bol yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğuduktan sonra bir tabakta çarpı şekli verin, ortasına 1 çorba kaşığı et koyun, üstüne yarım beyin yerleştirip, bohça gibi kapatın. Bir kürdanla tutturun. Üzerine 1 domates, bir biber dilimi koyun. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Tepsiye dizip, üzerine 1 su bardağı su koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Arzuya göre sıcakken kaşar peyniri serpin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg. patlıcan (uzun boylu)
* 250 gram kuşbaşı et
* 1 soğan rendesi
* 2 domates rendesi
* Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı
* 3 adet koyun beyni Kızartmak için sıvıyağ
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı