Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Şekerpare
Öncelikle yağı ve şekeri iyice karıştırın. Yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip karıştırın. Vanilyayı, kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın. 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın. Soğutun. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuduktan sonra ikram edin.

MALZEMELER (10 kişilik)
* 1 paket margarin
* 1 su bardağı pudraşekeri
* 5 adet yumurtanın sarısı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 limonun kabuğu
* Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limon suyu
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı