|
![](/ozel/ramazan2004/i/tepe2.gif) |
![](/ozel/ramazan2004/i/trans_1.gif) |
Ramazan Sofrası
|
|
Bezelye salatası
Bezelyeleri ayıklayın ve haşlayın. Rengini koruması için buzlu suya atın ve süzün. Kuru soğanı piyazlık doğrayın, tuzla ovup sıkarak acı suyunu atın. Taze soğanı, maydanozu ve mantarı ince ince doğrayın. Bezelyeleri bir kaba koyup içine soğanları, maydanozu, mantarı ve zeytinleri ekleyin, karıştırın. Salatayı servis tabağına alın. Haşladığınız yumurtaları ikiye bölerek üzerine dizin. Zeytinyağı, sirke, limon suyu ve hardalı çırpın. Salatanın üzerine gezdirin. Süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 1 kg bezelye * 1 kuru soğan * 1 demet maydanoz * 5 dal taze soğan * 3 yumurta * 5 siyah zeytin * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 kahve fincanı sirke * 1 limon suyu * 3 adet mantar * 1 çay kaşığı hardal * 1/2 demet nane * Tuz
|
|
![](/ozel/ramazan2004/i/ayrac.gif) |
|
|