Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Bezelye salatası
Bezelyeleri ayıklayın ve haşlayın. Rengini koruması için buzlu suya atın ve süzün. Kuru soğanı piyazlık doğrayın, tuzla ovup sıkarak acı suyunu atın. Taze soğanı, maydanozu ve mantarı ince ince doğrayın. Bezelyeleri bir kaba koyup içine soğanları, maydanozu, mantarı ve zeytinleri ekleyin, karıştırın. Salatayı servis tabağına alın. Haşladığınız yumurtaları ikiye bölerek üzerine dizin. Zeytinyağı, sirke, limon suyu ve hardalı çırpın. Salatanın üzerine gezdirin. Süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER (10 kişilik)

* 1 kg bezelye
* 1 kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* 5 dal taze soğan
* 3 yumurta
* 5 siyah zeytin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 limon suyu
* 3 adet mantar
* 1 çay kaşığı hardal
* 1/2 demet nane
* Tuz
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı