Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Elbasan tava
Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın. Fırın tepsisine susuz olarak koyun. Doğranmış soğanı bir kaşık ile yağla soteleyin. Ateşten alın. Etlerin üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kasede yoğurdun içine yumurta, un, tuz koyup, çırptıktan sonra; etlerin üstüne dökün. Üzerine parça parça tereyağı koyun. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler (10 kişilik)
* 1 kg. kemiksiz koyun eti
* 1 kg. yoğurt
* 2 kaşık tereyağı
* 2 soğan
* 1 yeşil biber
* 2 yumurta
* 2 kaşık un
* Yarım limon suyu
* Karabiber, tuz
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı