|
![](/ozel/ramazan2004/i/tepe2.gif) |
![](/ozel/ramazan2004/i/trans_1.gif) |
Ramazan Sofrası
|
|
Düğün çorbası
Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyu ekleyin. Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre üzerine kırmızıbiberli tereyağı gezdirerek servis yapın.
Malzemeler (6 kişilik) * 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti o1 yumurta sarısı * 3 çorba kaşığı un * 1 limonun suyu * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1 su bardağı süt * 4 su bardağı su
|
|
![](/ozel/ramazan2004/i/ayrac.gif) |
|
|