Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Yayla böreği
Margarini eritin. Yufkayı yayıp yağlayın. Yağlanmış tepsiye üst üste yağladığınız 5 adet yufkayı tepsiye yayın. Başka bir tencerede doğradığınız soğanı, kırmızıbiberi kavurun. Hiç suyu kalmayınca kadar pişirip, diğer malzemeleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek, pişirin. Hazırladığınız harcı yufkanın üzerine yayın. 200 derecelik fırında pişirin. Yayla böreğini yoğurtla servis yapın.

Malzemeler (4 kişilik)
* 1 kilo yufka
* 2 adet soğan
* 250 gram margarin
* 1 adet domates
* 1 demet taze soğan
* 1 adet kırmızı etli biber
* 1demet maydanoz
* 1 komposto kasesi yoğurt
* Tuz, karabiber
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı