Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

Yunanistan Olimpiyat Kafilesi Başkanından istifa

Yunanlı antrenör Tzekos'un yasaklı ilaç deposu varmış
Oyunlardan önce, motorsiklet kazası geçirdikleri gerekçesiyle doping testinden kaçtıkları iddia edilen Sydney-2000 Olimpiyat Oyunları'nın 200 metre şampiyonu Kostas Kenteris ile 100 metrede gümüş madalya sahibi Katerina Thanou'nun antrenörü Christos Tzekos'un, yasaklanmış uyarıcı ve steroid içeren besleyici maddelerin de bulunduğu 1400 kutu ilaç depoladığı ortaya çıktı.

Adli kaynaklar, ilaçların, Yunan polisinin, Tzekos'un firmasına düzenlediği baskın sırasında bulunduğunu söylediler. İsmi açıklanmayan bir kaynak, 1400 kutu ilacın büyük bölümünün, efedrin sınıfına giren uyarıcı madde içerdiğini ve ileri düzeyde anabolik içeren ilaçlara da rastlandığını bildirdi.

Kaynak, baskının, ilaçların lisanssız satılıp satılmadığının ortaya çıkarılması temeline dayandığını, ancak daha da önemlisi, tüm doping soruşturmasında önemli bir bulgu oluşturabileceğini söyledi. Tzekos'un, efedrin içeren madde bulundurmak konusunda daha önceden de sabıkasının bulunduğu kaydedildi.

Olimpiyat Kafilesi Başkanı istifasını verdi
28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Yunanistan olimpiyat kafilesi başkanı Yiannis Papadoyiannakis, istifasını verdi. Kaza geçirdikleri gerekçesiyle doping testine katılmayan Yunan atletler Kostas Kenteris ile Katerina Thanou'nun davası sürerken Papadoyiannakis, durumun hasasiyeti nedeniyle istifa etmek istediğini bildirdi.

Yunanistan Olimpiyat Komitesi Basın Sözcüsü George Gakis'in yaptığı açıklamaya göre Papadoyiannakis, dün akşam saatlerinde, Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Lampis Nikolaou'ya istifasını sundu. Ancak Nikolaou, Papadoyiannakis'in istifasını kabul etmedi. Aslında doping kullandıkları, ancak kendilerine ''kaza geçirdi'' süsü vererek doping testinden kaçtıkları ileri sürülen Yunanlı atletler Kostas Kenteris ile Katerina Thanou, oyunlardan çekildiklerini bildirmişlerdi. Bu 2 sorunlu sporcunun ardından Yunanlı 62 kilo haltercisi Leonidas Sampanis'in de dopingli çıkması, oyunların evsahipliğini üstlenen Yunan kafilesinde karışıklığa yol açmıştı.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.