kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Avukatlar yakapaça atıldı

* EPDK'dan gelen uyarı yazısı üzerine 11 Haziran'da Enerji Bakanlığı'nda acil toplantı yapıldı. El koyma kararının ardından gece yarısı Elektrik Üretim, İletim, Dağıtım'ın genel müdürleri ile yardımcıları Adana ve Antalya'ya doğru yola çıktı.

* Bakanlık yetkilileri daha önce SPK'nın yaşadığı sıkıntıları yaşamamak için Adana Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'ndan yardım istedi.

* Dün saat 08.00'da 150 çevik kuvvet polisi ve mali şube ekipleri tesislere gitti. Santralin ana giriş kapısına 100 metre kala polis güvenlik önlemleri aldı ve kimseyi yaklaştırmadı. El konma haberini alan Kepez Elektrik Genel Müdürü Atilla Yılbaş'ın tansiyonu yükseldi ve baygınlık geçirdi.

* Yılbaş'ın sağlık problemi olduğu için el konma tebliği, tesisin bulunduğu Mahalle Muhtarı Mithat Teker'e verildi.

* Polis eşliğinde sabah 10.00 sıralarında ÇEAŞ'a gelen ve Genel Müdür Zafer Savrun'un odasına giren bakanlık yetkilileri, Savrun'dan binayı terk etmesini istedi. Direnen genel müdür ve avukatlar polis zoruyla dışarı çıkarıldı.

* Genel Müdür ve ÇEAŞ'ın Avukatı Ahmet Çolak, binanın önünde beklemeye başladı. Bu arada Kemal Uzan'ın sürekli olarak Zafer Savrun ve Ahmet Çolak ile telefonla görüştüğü ve 'İşinizin başından ayrılmayın' talimatı verdiği öğrenildi.

* Enerji İşleri Daire Başkanı Mustafa Çetin başkanlığındaki bakanlık yetkilileri şirket çalışanlarını yemekhanede toplayarak, "Sizi devlet memuru yapacağız. Devletin güvencesi altında olacaksınız" teklifinde bulundu.

* Kepez Elektrik Genel Müdürü Atilla Yılbaş ile yardımcıları, akşam yeniden santrale gelerek, kapı önünde beklemeye başladı. Yılbaş, "Zorla tesisten atıldık, görevimin başındayım" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır