kapat

05.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Enerjide trafo operasyonu!
Enerji Bakanı Ersümer, 3 yıl önce yapılan Konya'daki Yeşilırmak trafosu ihalesinde devleti 4 trilyon lira zarara uğrattığı gerekçesiyle 7 üst düzey bürokratı görevden aldı

Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, start verdiği "trafo operasyonu" ile dün Ankara'yı sarstı. Sürpriz bir şekilde biri müsteşar yardımcısı, biri genel müdür olmak üzere 7 üst düzey bürokratın görevine son veren Ersümer, gerekçe olarak 3 yıl önce yapılan Konya Yeşilırmak trafosu ihalesinde devletin 4 trilyon lira zarara uğratılmasını gösterdi.

Operasyondan sürpriz bir isim daha çıktı. Ersümer, birlikte görev yaptığı Devlet eski Bakanı ANAP'lı Birsel Sönmez hakkında devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı. Ersümer, yakın çevresine yaptığı açıklamalarda operasyonun süreceğini belirtti.

Selvi direnci
1997 yılında yapılan Konya Yeşilırmak trafo ve iletim hattı ihalesiyle ilgili Teftiş Kurulu'nca yapılan soruşturma sonucunda, dönemin TEAŞ Yönetim Kurulu üyelerinin görevini ihmal ettiği, bu ihmal sonucu devletin 4 trilyon lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Ersümer, 6 ay önce tamamlanan bu raporun işleme konulması için TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi'ye talimat verdi.

Ancak aradan aylar geçmesine rağmen yönetim kurulu üyeleriyle ilgili olarak işlem yapılmadı. 14 Ocak'a kadar dava açılmadığı takdirde "zaman aşımı" nedeniyle iddiaların düşeceğini öğrenen Ersümer, geçen hafta, TEAŞ Genel Müdürü Selvi'yi son kez uyararak dava açılması için ısrar etti. Ancak yine sonuç alamadı. Selvi'nin Ersümer'e direnmesinde, dava açılacak isimler arasında kendi isminin de bulunması rol oynadı. Selvi, hakkında dava açılmasını istemediği için uzun süre soruşturma raporunu sümenaltı etti.

Ersümer, bunun üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bürokratların "şifahi talimatla" görevden alınmasını isteyen yazısına olur verdi.

Şamil TAYYAR - Fatma Sibel YÜKSEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır