kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Zulüm ile abat olunmaz

AA
Giriş Saati : 04.01.2009 14:54
Güncelleme : 04.01.2009 19:32
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin şu anda Orta Doğu ile çok sıkı irtibat halinde olduklarını, bu akşam da Batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını belirterek, ''Yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Meydandaki vatandaşların ''kahrolsun İsrail'' şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan şunları söyledi:

''Değerli kardeşlerim şunu unutmayın zulüm ile abat olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde bir çok sıkıntılara mahkum edecektir. Bu gidiş, gidiş değil. Yanına bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz, ama hiç bir zaman hak yerde kalmaz. Er veya geç hak egemen olur. Zira o bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, o savunmasız kadınların, annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır.''

Sorumluluk mevkinde olan ülkelerin çalışmalarını duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Bu diplomasiyle de attığımız adımları iyi düşüneceğiz, tartacağız, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Ve bu şekilde yürüdüğümüz sürece Türkiye tarihi misyonuna uygun olanı yapmış olur'' diye konuştu.

''ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR''

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne geçici üye olarak seçildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''2 yıllığına şu anda biz de orada geçici üyeyiz. Ve burada üzerimize düşen neyse bu görevi yapacağız. Şu anda arkadaşlarımız bunun gayreti içindeler. Ellerinden geleni yapıyorlar. Tabi unutmayın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi var. Bunların 10 tanesi geçici üyedir, 5 tanesi daimi üyedir. 5 daimi üyenin veto hakları vardır. Kimdir bu 5 ülke? Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere. Bunların veto yetkisi var. Geçici üyelerin maalesef böyle bir veto yetkisi olmadığı gibi tezlerini kabul ettirme yetkileri de diğerleri kadar ağırlıklı değil. Fakat nedir? Tabii ki bizler de dünyayı dolaşacağız, anlatacağız. İşte önce Orta Doğu'dan başladık. Önce Suriye'ye gittim. Ardından Ürdün'e gittim, Ürdün'de Filistin yönetiminin başındaki Mahmud Abbas'la da görüştüm. Ardından Mısır'a gittim, daha sonra dün Suudi Arabistan'daydım. Ve şu anda bölgeyle çok sıkı bir irtibat halindeyiz. Bu akşam Batılı ülkelerle telefon görüşmelerimiz olacak. Bunları sıcağı sıcağına yürütüyoruz, takip ediyoruz. Ve yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz.

Unutmayın ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Biz öfkeyle kalkanlardan değil, akılla kalkacağız, bilgiyle kalkacağız, tecrübeyle kalkacağız ve ne yapabiliriz, onun adımlarını da ona göre atacağız. Ve bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak tarihi misyonumuzun yüklediği o göreve dayalı olarak da inşallah bu süreci devam ettireceğiz.''


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Engellemelere aldırmayacağız. Kısır siyasi tartışmalar içerisinde kaybolmayacağız, gerginliklere prim vermeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'nın, Türkiye'nin göz bebeği, Akdeniz'in incisi, dünyanın rüya şehri, denizin, kumsalın, güneşin kenti, mert, yiğit, vefakar, cefakar insanların memleketi olduğunu söyledi.

''Sizler bize güvendiniz, inanandınız, 3 Kasım'da, 28 Mart'ta, 22 Temmuz'da bizden desteğinizi esirgemediniz, emaneti bize yüklediniz, bize mesuliyet verdiniz'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizler de sizlere layık olabilmek, size hizmet üretebilmek, verdiğiniz emaneti hakkıyla taşıyabilmek, sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için gece demeden gündüz demeden koştuk, koşturduk. Çok şükür 6 yılda hükümet olarak yaptığımız yatırımlarla, 5 yılda büyükşehir belediyemizin yaptığı yatırımlarla Antalya değişti, değişmeye devam ediyor. Henüz yolun başındayız, durmak yok yola devam. Antalya'ya kazandıracağımız daha büyük projeler var. Antalya 5 yıl öncesine göre çok farklı bir yerde, görecekseniz 5 yıl sonra çok daha farklı bir yerde olacak. 5 yıl önce Antalya'ya 4.5 milyon turist geliyordu. Ama bugün Antalya'ya 9 milyon turist geliyor. Farkı buradan anlayın. Ne yapmış? Yüzde 100 artmış. Neredeydi öncekiler? Niye gelmiyordu?''

Antalya'nın şimdi çekim merkezi olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Göreve geldiğimizde Antalya'nın sahillerini dolaşırken, denizin adeta kirlilik bulutlarıyla ne halde olduğunu gördük. Ama sağ olsun belediye başkanımız işi sıkı tuttu ve atık su arıtma tesisleri kuruldu. Kurulduktan sonra şimdi mavi bayraklar dalgalanmaya başladı. Yani 150'yi aşkın bayrak, artık ne demek bu? Bu sahiller temizlendi. Neyle? Ak belediyecilikle, Antalya Büyükşehir belediyemizin gayretleri ile bu hale geldi. İş bilenin kılıç kuşananın. İnşallah Antalya daha da güzelleşecek. Antalya bir Türkiye şehri olarak kalmayacak bir dünya şehri olarak ismini her yere yazdıracak.''

''BİR VİZYONUNUZ OLACAK''


Dünyadaki en iyi oteller arasında Türkiye'den 17 otelin yer aldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu 17 otelin 15'inin de Antalya'da bulunduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Antalya bu seviyelere, bu noktalara ulaştı. Tüm bunlar bir anda olmadı. Bütün bunlar kendi kendine gerçekleşmedi. Bir vizyonunuz olacak. Geleceğe ilişkin ulaşılabilir hayalleriniz olacak. Kendinize bir ufuk çizecekseniz. 'Ben Antalya'yı şuradan alırım, şuraya taşırım' diyeceksiniz. Bunun niyetini, arzusunu, aşkını yüreğinizde taşıyacaksınız, akşam yatarken vicdan muhasebesini yapacaksınız. Sabah kalktığınızda kaldığınız yerden aynı heyecanla, aynı coşkuyla yola devam edeceksiniz. Ama bir günü bir güne eşit olan zarardadır. Bunu bilerek yola devam edeceksiniz. Bizim bir günümüz bir günümüze eşit olmayacak. Aksi takdirde zararda oluruz.

Türkiye'ye bu yakışmaz, Türk milletine bu yakışmaz. Onun için biz bunu başaracağız. Engellemelere aldırmayacağız. Kısır siyasi tartışmalar içerisinde kaybolmayacağız, gerginliklere prim vermeyeceğiz. 'Millete hizmetten ötesi yoktur' diyecek, dosdoğru yola devam edeceğiz. Bu aşkı yüreğimizde taşırsak aşamayacağımız engel, aşamayacağımız hedef yoktur, olamaz. İşte Antalya, bunun en somut göstergesidir.''


Antalya'ya yatırımın 5 katrilyon lira olduğunu belirten Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesinin 1 katrilyon liralık yatırımıyla bu miktarın 6 katrilyon liraya yükseldiğini anlattı.

5 yıl önce Türkiye'ye 8,5 milyon turist geldiğini anımsatan Erdoğan, şimdi bu rakamın 25 milyona yükseldiğini bildirdi. Erdoğan, ''Bizim her şehrimizi bir marka haline getirmek her bir şehrin öz değerlerini, potansiyelini, zenginliğini bir küresel değere dönüştürmekten başka şansımız yok. Sanayisini, üretimini, ihracatını, artırmaktan başka yolumuz yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan, vatandaşların, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'', ''Bu millet seninle gurur duyuyor'' şeklinde tempo tutmaları üzerine de ''Biz sizlerle gurur duyuyoruz'' karşılığını verdi.