kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İcra memurları rüşvet vermeyenleri fişlemiş

Gökay USANMAZ İSTANBUL-SABAH
Bakırköy İcra Müdürlüğü'nde görevli 24 kişi hakkında rüşvetten dava açıldı. Memurların rüşvet vermeyen avukatları kendi aralarında fişlediği ortaya çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İcra memurları rüşvet vermeyenleri fişlemiş
Bakırköy İcra Müdürlüğü'nde çalışan memurlar ve icra avukatlarının ihbarı üzerine Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun başlattığı soruşturma neticesinde 24 icra memuru hakkında dava açıldı. İcra miktarının yüzde 10'u kadar rüşvet aldıkları öne sürülen icra memurları ile ilgili olarak iddianamede kazançlarının çok üzerinde mal varlıkları ve sosyal yaşantıları olduğu vurgulanıyor. Rüşvet vermeyen avukatlara 'cimri' yakıştırması yaparak 'fişleyen' icra memurları hakkında 10 ile 30 yıl arası değişen hapis cezaları istendi. Şüpheliler davaları sonuçlanıncaya kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerine sürgün olarak gönderildiler. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Rahmi Tan'ın iddianamesinde ilginç detaylara yer verildi. Tanık avukat olarak dinlenen ve ismi "Cimri avukat"a çıkan Melahat Kıraç'ın verdiği ifade fişlenmeyi tüm ayrıntılarıyla ortaya koydu. İşi gereği dosyaya gelen parayı çekmeye giderken İcra Müdürü Ş.A.'nın kendisini asık suratla karşıladığını ve, "Masaya yaklaşma. Dışarıda bekle" diye bağırdığını anlatan Kıraç, "Rüşvet veren avukatlar için durum daha başkaydı. 'Canımlı, cicimli' muhabbet oluyordu" dedi.

5 EVİ VAR, KİRADA OTURUYOR
Diğer tanık avukat Mahmut Arslan ise, 5. İcra Müdür Yardımcısı A.T.'nin yanındaki memurla yaptığı konuşmada; "Sizin icra ile çalışmak istemiyorum. Arif bey pazarlığı yüksek tutuyor, çalışmakta zorlanıyorum" dediği de iddianamede yer aldı. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı şoförlerinden Şuayip Batıkan, İcra Müdür Yardımcısı ile hacze gittikleri günü şöyle anlattı: "A.T, hacze gelen avukatlardan fazladan araç parası aldı ama parayı beğenmedi. Bana göstererek, 'Bugün avantadan 270 YTL aldık ama çok az' dedi." İddianamede, 1700 YTL maaşı olan 3. İcra Müdürlüğü Katibi M.G.'nin 5 evi olduğu ve kirada oturduğu da yer aldı.