kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dink ailesi: 6 ay niçin beklediler

Erhan ÖZTÜRK SABAH
Gözaltına alınan Osman Hayal'in cep telefonunun olay günü Üsküdar'dan sinyal verdiğini polise 6 ay önce bildirdiklerini belirten Dink ailesi isyan ediyor: Cinayeti çözmek istemiyorlar..
Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesi, Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal'in cep telefonunun, olay günü Üsküdar'dan sinyal verdiğini polise bildirdikten 6 ay sonra gözaltına alınmasına isyan etti. 19 Ocak 2007'de işlenen cinayetin ardından Dink ailesi ve avukatları, polisin yapması gereken delil takibini bizzat yaptı. Gizli tanığın verdiği bilgilerden ve izledikleri 20 ayrı kamera görüntüsünden hareketle tetikçi Ogün Samast'ın olay yerinde yalnız olmadığını tespit ettiler. Bu önemli bilgiyi Emniyet yetkililerine sözlü ve yazılı olarak bildirdiler. Bu müracaatlarda "bütün şüphelilerin bulunması" istendi. Ayrıca aile ve avukatlar, elektronik kayıtları incelerken, azmettirici Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal'in cep telefonunun olay günü Üsküdar'dan sinyal verdiğini belirlediler. Bu bilgiyi de 6 ay önce konunun araştırılması için Emniyet'e verdiler. Ancak Osman Hayal, aradan ancak 6 ay geçtikten sonra gözaltına alındı.

'ARPA BOYU YOL ALINMADI'
Dedektif gibi iz süren Hrant Dink ailesi ve avukatları, bu duruma isyan ediyor: "Cinayetin hemen ardından tanıkların anlatımları sonucu, görüntülerdeki şüpheli kişilerin tespit edilmesini istedik. Bugüne kadar bir arpa boyu yol alınmadı. Yasin Hayal'in ağabeyi Osman'a ait olan telefonun cinayet günü İstanbul'da olduğunun bilgisini, dosyadaki telefon kayıtlarını tararken bulduk. Altı ay önce Emniyet'e bunu da bildirdik. Bir bilginin sonucuna ulaşmak 6 ayı bulacaksa, bu cinayet çözülemez. Cinayetin üzerinden 19 ay geçti. Biz bu işin organize olduğu kanaatine vardık. Çünkü gelişmeler ve olayla ilgili savsaklamalar bunu işaret ediyor."

'ÇÖZMEK İSTEMİYORLAR'
"Cinayeti Emniyet değil biz çözmeye çalışıyoruz" diyen Dink ailesi şunları söylüyor: "Osman Hayal'in telefon bilgileri, şüpheli ifadeleri, cinayet anında Ogün Samast'ın tek olmadığını yetkililere söyledik. Buna rağmen adımın 6 ay sonra atılması düşündürücü. Sanki cinayeti çözmek istemiyorlar. Bu kadar tanık, şehrin göbeğinde işlenen bir cinayet ve tespitlerin tozlu raflarda kalmasından rahatsızlık duyuyoruz."
Haberin fotoğrafları