Şu an
23 Ağustos 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
23 Ağustos 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Tabelası yok, adı var
1923'ten beri aynı yerde hizmet veren Tarihi Karaköy Balık Lokantası, bu süre içinde ne sınıf atlamaya çalışıp şık balık restoranlarına özenmiş ne de yemeklerinin kalitesinden ödün vermiş. Ancak bir tabelası bile olmayan bu mekânı bulmak hiç de kolay değil. ...
Yaşam dosyaları
Kolesterolü düşürmek için en yeni teknikler
Geçen yıl yalnızca kalp ilaçlarına Türkiye 1.5 milyon dolar harcadı. Ameliyatlar, doktor kontrolleri bunun dışında....
Yaz sıcaklarında sağlıklı yaşamanın yolları
Sıcaklar insanları bunaltmakla kalmıyor, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Yazın en sıcak günleri yaşanırken, sizin ve ailenizin sağlığını korumak için bir rehber hazırladık....
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
İtalyan şefin mahareti
Ortaköy'de yeni açılan Four Seasons Bosphorus Oteli'nin restoranı Aqua'nın yemeklerinde ve servisinde kusur aramak boşuna... İtalyan Şef Fabio'nun yaptığı Türk yemekleri de en az makarna ve risottoları kadar lezzetli. ...
İtalyan usulü dondurma
Arnavutköy'de yeni açılan Girandola adlı butik dondurmacıda, yoğurtlusundan karpuzlusuna, her gün 15 çeşit dondurma yapılıyor. Sahibi Aslı Eraltan da İtalya'da eğitim almış bir dondurma ustası. İki türlü dondurma meraklısı vardır: "Soğuk olsun da nasıl olursa olsun," diyenler ve bir de, "Özgün, sıra ...
Aşk, 'Melek ve Şeytan'ı yarattı
20 yıl Amerika'da restoran işleten Levent Altan, aşk uğruna İstanbul'a döndü ve Devil or Angel adlı mekânı açtı. Hem diyet yapanlara hem de yapmayanlara hitap eden Devil or Angel, diyetisyeninizin verdiği listeye uygun yemekleri hazırlayıp evinize de yolluyor. ...
Bir lokma, bin korku
Gıda Güvenliği Derneği'nin (GGD) araştırmasına göre Türklerin hayatındaki en büyük üç risk; trafik kazası, çevre kirliliği ve gıda. Tüketici için gıda güvenliği önemli bir yörüngede, endişe kat sayısı yüksek ve çoğu kişi komplo teorilerine eğilimli. Hayatımız korkular içinde geçiyor. ...
Sefarad mutfağını keşfedin
Yemeklerini Musevi dininin esaslarına göre hazırlayıp sunan Carne Restaurant'ın mönüsü Türk ve Akdeniz mutfaklarının örneklerinden oluşuyor. Özellikle pirinçli domates yahnisi, ıspanaklı kuru fasulye, kaşkarikas ve felafeli denemek lazım. Yıllar önce Londra'dan Bükreş aktarmalı bir uçakla geliyordum. ...
İstanbul'da 24 yıllık Karadenizli
Lazcada patlamış mısır anlamına gelen Pafuli, Kuruçeşme sahilinde 24 yılını dolduran bir Karadeniz restoranı. Eski yerinin yanında, yeni bir binaya taşınan Pafuli'de mıhlama, fasulye turşusu kavurması gibi yemekleri bulmak mümkün. ...
Saray mutfağı Akaretler'e geldi
İstanbul saray mutfağıyla ünlü Konyalı, şimdi de '1897 Konyalı' adıyla Akaretler'de yeni bir şube açtı. İçinde yer alan Cafe Piruhi ise modern mönüsüyle dikkat çekiyor. Günümüzün gençleri 'akaretler' sözcüğünü duyduklarında büyük olasılıkla bunun Beşiktaş'tan Maçka'ya doğru çıkarken sağlı sollu ...
Türk yemeklerinin önlenemez yükselişi
Kempinski Europe Luxury&Lifestyle dergisi bu ayki sayısında simitten böreğe, ayva tatlısından rakıya Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerine yer verdi ve "Türk yemekleri, aileleri ve insanları bir araya toplayan en önemli unsur," dedi.... ...
Galata'da Anadolu lezzetleri şöleni
Anadolu mutfağının geleneksel yemeklerinin yapıldığı Kiva Han'da, ısırgan otlu mısır çorbasından zeytinyağlı pazıya kadar pek çok yemeği tatmak mümkün. Yemeğin üstüne karadutlu muhallebi de iyi gidiyor. Galata'yı severim. ...
Çukurcuma'da gizli bir adres
Çukurcuma'da bir çıkmazın sonunda yer alan Çukurkeyif, insana kendini yazlık bir evin bahçesindeymiş gibi hissettiren bir mekân. Akdeniz mutfağının hâkim olduğu mönüsünde ise farklı kahvaltılar ve salatalar dikkati çekiyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Assolist Paris usulü antrikot
Bir kez gelen unutamıyor
İtalyan kalitesi başka
Kolej aşçısının 100 yıllık yemek tarifleri
Asırlık Antakya yemekleri
Michelin yıldızlı Yunan şef Boğaz'da
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
İtalyan şefin şölen sofrası
Yazarlar
Refik Durbaş
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Bülent Denli
Atilla Dorsay
Alışveriş
Sakla yazlığını kullan kış zamanı
İlkbahar-yaz sezonundan kalan kıyafetlerinizi değerlendirerek trendy görünmeniz mümkün. ...
Sokak modası
Serra Sabuncu (18, öğrenci) Elbisesi H&M'den. Yüzüklerin biri de H&M, diğeri Bodrum'dan. ...
İncelten detaylar
Kıyafet hileleriyle daha zarif, daha ince, hatta daha uzun görünebilmek mümkün. Ama önemli olan doğru kombinasyonlar ...
Spor
Harikasın Elvan
Milli atlet, 10 bin metrede kazandığı gümüş madalyanın ardından 5 bin metrede de gümüş aldı ve olimpiyatlarda iki ...
Hasret bitiyor
Süper Lig'de perde bugün açılıyor. Futbolseverlerin heyecanla beklediği yeni sezonda en büyük dilek fair-play ve ...
Dansöz Senna
"Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'e 'Evet' dedim" açıklamasını yapan Brezilya asıllı İspanyol futbolcu, şimdi de ...
Cuma
Süper kahraman
Çizgi romanlarda başlayan hayatları, son zamanlarda beyazperdede devam ediyor. Onlar artık birbirinden pahalı Hollywood ...
Sinemada Çin fırtınası
Olimpiyatlar devam ederken sinema da Çin'den esen rüzgârdan nasibini alıyor: Üç Hanedan'da, üç rakip krallığa bölünen ...
Sakla yazlığı gelir zamanı
Kısa kollu penye elbisenizi, çiçekli bluzunuzu ve kabarık eteğinizi sonbaharda gardıroba saklamayın. ...
Dünya
ABD, Irak'tan çekiliyor
Washington Post gazetesi ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Bağdat ziyaretinde 2011'de ülkedeki tüm askerlerin çekilmesi ...
'Film çekimi ne zaman bitecek amca'
İspanya'daki uçak kazasından kurtarılan çocuk böyle konuştu. İspanya'da 153 kişinin öldüğü uçak kazasında ölenler kadar ...