kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlü lezzetleri

04.04.2008
Mimarisinin yanı sıra, Beypazarı'nın simgesi haline gelen lezzetleri de var. Bunlardan biri kurusu. Un, süt ve tereyağından yapılan Beypazarı kurusunun en önemli özelliği, bir yıl boyunca muhafaza edilebilmesi. Bunun yanı sıra sokaklarında havuç suyu satanlar da dikkatinizi çekecektir. Türkiye'nin havuç ihtiyacının yüzde 60'ı Beypazarı'ndan sağlanıyor. Beypazarı sodası da havucu kadar ünlü. 1957'de açılan işletmenin ürettiği Beypazarı Sodaları, ülke çapında satılıyor.