Donut ve pay tarifi bile var
İLİŞKİLİ HABERLER
Donut ve pay tarifi bile var
Boğos Piranyan'ın Yeni Aşçı kitabını, Aras Yayıncılık'a Türkçeye çevrilmesi için teklif eden tarih araştırmacısı Turgut Kut, kitabın giriş bölümünde şu bilgileri veriyor: "96 sayfalık kitap, 1914'te Merzifon Anadolu Amerikan Koleji'nde basılmış. Boğos Usta, kolejin 18 yıllık aşçısı. Yılların deneyimlerine dayanarak kitabında bize sanatının güzel örneklerini aktarıyor. Yemek tariflerini verirken (zaman zaman 300 kişilik) kullandığı pişirme yöntemlerini de yazıyor, inceliklerini anlatıyor. Kitap üç bölüme ayrılmış. 243 yemek ve içecek tarifi var. Bunların çoğu bu toprakların bilinen ortak ürünleri. Eski yemek kitaplarımızda bulunanlar dışında bir iki reçete (donut ve pay) Batı kökenli gözüküyor. 'Pandispanya' ise 1882'den beri bilinen bir tatlı türüdür.''
Yayın tarihi: 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/26/ct/haber,F3692C8955A9417B855104C8A384C1E3.html
Tüm hakları saklıdır.