kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aileler ne diyor?

Cumhur Özcan
"Oğlum Orkun 2 buçuk yaşını biraz geçmişti anaokuluna başladığında. Tabii ilk başta, kendini koruyabilir mi? Sık sık hasta olur mu? gibi endişelerimiz vardı. Yuvaya getirdik ve endişelerimizin yersiz olduğunu gördük. Yemek yeme sorunları bitti, kısa sürede tuvalet alışkanlığı kazandı, arkadaş ilişkileri, paylaşma duygusu çok gelişti. Tam gün başladı ve uyum sorunu yaşamadık. Bütün ailelere hiç beklemeden çocuklarını yuvaya vermelerini tavsiye ederim. Ama doğru yuva seçimi çok önemli."

Gaye Hatırnaz
"Kızım Irmak altı yaşında. Yuvaya verdiğimizde üç yaşına basmamıştı. Etrafımızda hep dört yaş civarı veriliyordu çocuklar anaokuluna. Biz çok düşündük, çok araştırdık. Bakıcımız vardı. Evde televizyon seyretmesi, oynadığı kısıtlı oyunlar, arkadaş özlemi hepsi sıkıntı yaratıyordu. Yurtdışında hep daha erken yaşlarda verildiğini gördük. Kızım biraz duygusal ve tedirgin bir çocuk. İlk başlarda zorlandık. Çok sağlam bir altyapısı oldu ve kendine güvenen bir birey olabildi."

İlbige İnceoğuz
"İki çocuğum da yuvaya gidiyorlar. Oğlum altı yaşında, üç yıldır gidiyor. Kızım da 2 buçuk yaşından beri gidiyor. Erken başlattığım için çok memnunum. Orhun daha zor alıştı ama aşılmasıyla birlikte kendi işini kendi görebilen bir çocuk haline geldi. İdil'i de aynı ümitle erken başlattım. Onun alışması çok daha kısa sürdü. Kuralları öğrenme konusunda çok faydalı. Bakan kişi anne bile olsa, çocuğun gelişimi okulla aynı olamaz. Çocuğa bir süre sonra yetişmesi imkânsız."
Haberin fotoğrafları