Kalp krizine karşı her hafta balık yiyin
Son 20 yılda yapılan araştırmaları bir araya getiren uzmanlar; balığın yararları yanında zararının çok az olduğu sonucuna vardı. Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından kaynaklanan ölüm riskini yüzde 36 azalttığını ortaya koyuyor.
Omega-3; anne karnındaki bebeğin ve küçük çocukların beyin gelişimini olumlu etkilediğinden, hamilelere balık yemeleri tavsiye ediliyor. Hem kendi sağlığınız, hem de çocuklarınızın sağlığı için haftada 4 öğün balık yemeyi ihmal etmeyin. Balığı kızartma olarak değil, ızgara ya da buğulama olarak pişirin.
Yayın tarihi: 13 Nisan 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/13/gny/haber,B23DEFE3F6D74C79888D091F3CFF2BF6.html
Tüm hakları saklıdır.