kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orhan Aslıtürk İspanya'da yakalandı

Yeni Haber
Hakkında çeşitli suçlardan dolayı mahkeme kararı olan ve kırmızı bültenle aranan eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eski eşi Orhan Aslıtürk'ün, İspanya'nın güneyindeki Malaga kentindeki havalanında yakalandığı bildirildi.

Orhan Aslıtürk'ün yakalanmasıyla ilgili İspanyol polisinden yapılan açıklamada, "Türkiye'de işlediği farklı suçlardan hakkında toplam 60 yıl hapis cezası bulunan ve uluslararası tutuklama emri bulunan 53 yaşındaki O.A, Malaga havalanından İspanya'ya giriş yapmaya çalışırken yakalanmıştır ve üzerindeki 1,500 avro nakit paraya el konulmuştur" denildi.

Öte yandan, kara para aklamak için hayali ihracat yapmak, kaçakçılık, evrakta sahtecilik ve yasa dışı ortaklık iddialarından aranan Orhan Aslıtürk'ün Türkiye'ye iadesi için Adalet Bakanlığının gerekli resmi girişimi başlattığı ve gelecek hafta İspanyol makamlara iade talebinin iletileceği öğrenildi.

Yasalar gereği Türkiye'nin, Orhan Aslıtürk'ün iadesini istemek için gerekçeli dosyayı hazırlayıp İspanyol makamlara sunması için en fazla 40 günlük süre tanınırken, İspanya'nın iade ile ilgili kararını en geç 6 ay içinde vermesi ve bu süre içinde de Aslıtürk'ün cezaevinde tutulması gerekiyor.

ORHAN ASLITÜRK KİMDİR?

İnterpolün kırmızı bültenle aradığı Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi. 1985'te Oras Şirketler Grubu adına hayali ihracat yaparak devletten haksız vergi iadesi aldığı öne sürüldü.

Sahibi olduğu Ebas Tekstil için Birleşik Yatırım Bankası'ndan aldığı teminat mektuplarını amacına aykırı olarak tahsil ederken dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandı, beraat etti.

Gülay Aslıtürk tarafından Çatı Teknoloji Vadisi adıyla Ayazağa'da oluşturulan 5 bin dönümlük alan içinde Orhan Aslıtürk'e ait 44 dönümlük arsayı usulsüz yollarla toprak dökümü yaptırılarak 60 milyar liralık haksız kazanç sağlandığı ileri sürüldü.

Gülay Aslıtürk'le birlikte yurtdışına kaçtı. Ardından döndüğü Türkiye'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Daha sonra eşinin yanına Londra'ya döndü.