Şu an
29 Mart 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
29 Mart 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Esen, Lale, Teoman ve Seda Hünal Soldan sağa), hayattan aldıkları ortak zevkleri işlerine yansıtıyorlar.
Bu brasserie'de 'Aile mutfağı' mevcuttur
Yemek ve içki kültürü yazıları ve The North Shield pubları ile tanıdığımız Teoman Hünal, Asmalımescit'teki brasserie'de eşinin yanı sıra iki kızıyla da el ele verdi. Hünal'ın İngiltere'de okuyan kızlarından biri dekorasyona, diğeri ise mutfağa el atmış. ...
Yaşam dosyaları
Bel ağrılarından kurtulma yöntemleri
Uzmanlar, bel ağrılarından şikayetçi olanları uyarıyor: Önce ilaç tedavisini, istirahati, fizik tedavi ve egzersiz programlarını deneyin....
Doğal ebeveynlik
Sabah gazetesi yeni bir sağlık dosyası ile siz okuyucularla buluşuyor: Doğal Ebeveynlik....
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Boğaz'da üst düzey ziyafet
Ortaköy'de açılan Uzakdoğu restoranı Zuma'da iddiaların aksine, makul bir hesap ödeyerek de yemek yiyebilmek mümkün. Mönüyü anlamak için önceden biraz çalışmak gerekiyor ama morina balığı, yumuşak kabuklu yengeç ya da Kore usulü acılı kuzu pirzolası çok lezzetli. ...
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
İki dakika gibi kısa sürede hazırlanan fast food hamburgerlerin tahtı sallantıda. Çünkü farklı sos seçeneklerine sahip, özel et ve ekmeklerle hazırlanan gurme burgerler, küçük büyük herkes tarafından seviliyor. Hamburger artık bir fast food, yani hızlı pişen ve servis edilen bir yiyecek olmaktan ...
Manzara da yemekler de doyurucu
İstiklâl Caddesi'nde bir otelin altıncı katında yer alan Leb-i Derya hem manzarası hem de zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Öğlen ve akşam için iki farklı mönüsü bulunan mekândaki yemeklerin sunumu da göz dolduruyor. Bugüne kadar bu restoranı keşfedemediğime şaşıyorum. ...
Dikkat: Her 20 şaraptan biri bozuk
Üretilen her 20 şaraptan birinde mutlaka mantar problemi olduğunu biliyor muydunuz? Peki ülkemizdeki kişi başı yıllık şarap tüketiminin sadece bir litre olduğunu? Taksim'de açılan yedi katlı şarap akademisi, kaliteli şarap isteyen bilinçli tüketiciler yaratmayı amaçlıyor. ...
Fenerbahçe'de mangal sefası
Kebapların sofraya bakır bir mangalın üstünde getirildiği Belvü Restaurant'da son lokmaya kadar etleriniz hiç soğumuyor. Özellikle havaların ısınmaya başladığı hafta sonları trafiğin tek yönlü olmasına rağmen otomobille santim santim ilerleyebildiğim Fenerbahçe'de, "Yarım yüzyıl önce bu kadar araç ...
Mahalle barında kimler yok ki!
İş, sanat ve spor camiasından birçok isim, son günlerde Beyoğlu'nun arka sokaklarında eğlenmeyi tercih ediyor. Ünü kulaktan kulağa dolaşarak yayılan mahalle barının müdavimleri arasında Fatih Terim ve Cüneyt Özdemir de var. ...
Alışveriş arası lezzet molası
Yolunuz İstinye Park'taki Mudo City'ye düşerse, arka tarafındaki küçücük gurme restoran Delicatessen'i de keşfetmeyi ihmal etmeyin. Artık fırında bıldırcın mı yersiniz, ev yapımı ravioli mi, balkabaklı tatin mi, tercih sizin. Yeğenim telefon etti; "Bir mağazanın içinde yemekteyim. ...
Kayaktan sonra İtalyan makarnası
Kartalkaya'da yeni açılan Golden Key Oteli'nin mutfağının başında İtalyan şef Giancarlo Tanerico olunca mönüde de ev yapımı makarnalar, pizzalar, rizottolar ve ravioliler olması doğal. Avusturya'nın, İsviçre'nin kayak merkezlerine bayılırım. ...
Boğaz'ın ortasında su içinde kebap
Denizin ortasında, her tarafı camla çevrili bir mekânda Boğaz'ı seyrederek kebap yemeyi hiç düşündünüz mü? Suada'daki Suda Kebap'ta 'Boğaz'da balık yenir' düşüncesine inat, Antep'ten Adana'ya kadar kebap çeşitleri masanıza geliyor. ...
Hamburgerini baştan yarat
Üç ay önce Reşitpaşa'da, IMKB'nin yanında hizmete giren hamburger restoranı, farklı konseptiyle dikkat çekiyor. Hamburgeri fast food anlayışından çıkarmaya çalışan restoranda, etinizin ne kadar pişeceğinden, içine konacak malzemeye kadar her şeye siz karar veriyorsunuz. ...
Diğer Gurme Haberleri
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Buyrun kaburga sofrasına
Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar
Çikolatanın 'haute couture'ü İstanbul'da
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
Manzara güzel ama ya yemekler?
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Paella da brunch mönüsüne girdi
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
Yazarlar
Murat Tunalı
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Refik Durbaş
Alışveriş
Jean yeni yüzüyle geliyor
Jean pantolon, jean etek ya da jean ceket... Modası hiç geçmeyen jeanler, değişik renkleriyle de revaçta. ...
Elbisenin dayanılmaz cazibesi
İlkbahar-yaz sezonunun başlamasıyla elbiseler de vitrinlerde yerlerini aldı. Elbise satın alırken en önemli kural, ...
Kilolu kadınlar sadece bol ve siyah mı giyer!
Modanın sadece zayıf kadınlar için olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Her geçen gün yenisi açılan büyük beden ...
Spor
Herkesin derbisi
Beşiktaş ile F.Bahçe şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçta bugün İnönü'de karşı karşıya geliyor. ...
Bize yakışsın
Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex, "Bize şampiyonluk yakışır. Bunun için de Beşiktaş'ı yenmeliyiz" diyerek takım ...
Alex motivasyonu!
Son maçlarda formu iyice düşen Tello'yu takım arkadaşları, "Bizim takımın Alex'i de sensin" diyerek motive ediyorlar. ...
Cuma
Trekking
Bahar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Kış ayları boyunca hareketsiz kalan vücudunuzu güzel havalarda yapacağınız ...
Büyük kalpazan yakayı ele veriyor
Naziler tarafından 1936 yılında gerçekleştirilen, tarihin en büyük kalpazanlık operasyonunun gerçek hikâyesini anlatan ...
Yeni jean fikirler
Jeanin modası hiç geçmiyor ama her sezon başka bir model trendy oluyor. Yeni sezonda bol paça jeanler gözde. ...
Dünya
Iraklı Sünni lidere suikast girişimi
Etnik çatışmalar ülkeyi kana buladı. Şii militanlar beş günde 50'den fazla kişiyi öldürdü. ...
Kardak'a çakılan pilot kalp hastasıymış
Yunan milliyetçilerin 'Türkler düşürdü' dediği helikopter pilotunun otopsisi ortaya çıktı. ...