kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tuğba Özay: Babam gibi bir adam hayal etmek hadsizlikmiş! Hayatım boyunca babam gibi ayakları yere sağlam basan bir adam istedim. Haddim değilmiş!

Keşke yüreğime zamanında söz geçirebilseydim!

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
Tahliye edildikten sonra Antalya'daki çiftliğinde özgürlüğünün tadını çıkaran manken Tuğba Özay, "Bir sevda yüzünden hayatım tepetaklak oldu" dedi ve ekledi: Keşke yüreğime zamanında söz geçirebilseydim!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Keşke yüreğime zamanında söz geçirebilseydim!
Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik 'Rulet Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan ve altı ay cezaevinde kaldıktan sonra 24 Ocak'ta özgürlüğüne kavuşan Tuğba Özay; yaşadıklarını GÜNAYDIN'a anlattı. Özay, "Artık çok fazla çalışmayacağım, kendimi önemseyeceğim. Hayatımda iz bırakan bir pişmanlık yaşamadım ama keşke yüreğime zamanında söz geçirebilseydim" dedi.

* Günlük hayata kolay adapte oldunuz mu?
Çok büyük acılar yaşadım ama tüm bu acılara göğüs gerebilecek bir yüreğim olduğunu öğrendim. Çok daha fazla güçlü oldum. Herkesin sosyal hayatında potansiyel bir mahkum olduğunu anladım. Kimin başına ne zaman, ne gelecek belli olmaz. Hayat sürprizlerle dolu.

* Tahliye olduktan sonra önceliklerinizde bir değişim oldu mu?
Her şeyden sıkıldığımı anladım. İçeri girmeden önce çok çalışan, günde üç-dört işe birden koşan bir insandım. Bu koşturmacada çok şeyi de unutmuşum.

* Nedir o unuttuğunuz şey?
Kendim! Kendimi çok ihmal etmişim. Artık sakin bir hayat yaşıyorum. Eskisi gibi kendimi harap etmeyi düşünmüyorum.

* Bu süreçte psikoloğa gittiniz mi?
Düşünmedim ve gerek duymadım. Ben güçlü bir kadınım. Bazı şeyleri içine sindirebilen, hazmeden bir insanım. Hayata karşı nasıl dirençli durabileceğimi bilirim.

DUYGULARIMA YENİLDİM


* Aşkıyla gündeme gelen biri değildiniz ama Akın Büyüoğlu ilişkiniz olayların farklı bir boyuta geçmesine neden oldu...
Aslında ben aşkta çok başarılı bir kadınım. Ama karşımdaki adam bana çok aşık olunca, ben onda tutku haline geliyorum...

* Siz aşıkken kontrollü mü olursunuz?
Sevdim mi gerçekten çok severim, inanılmaz büyük fedakarlıklar yaparım. Ve bir erkeği zekamla etkilerim. Ama maalesef erkekler zeki, akıllı, güçlü bir kadını taşımasını bilmiyor. Cezaevlerindeki kadınların çoğu erkekler yüzünden orada. Maalesef ben de duygularıma yenik düştüm ama başıma gelenler birçok insana ders olmalı!

* Yaşadıklarınızdan pişmanlık duyuyor musunuz?
Hayır duymuyorum! 'Keşke'lerim çok ama pişmanlıklarım yok. 'Pişmanım' dersem, kendime ihanet etmiş olurum.

* En büyük 'keşke'niz nedir peki?
Keşke yüreğime zamanında söz geçirebilseymişim!

* Etrafınızda sizinle olmak isteyen o kadar erkek varken, neden Akın Büyükoğlu'nu tercih ettiniz?
O insanın ismini zikretmeyeceğim ama kader diyorum. Beni beğenen çok insan vardı ama o benimle birlikte olmak için çok uğraş verdi. Çok dirensem de daha fazla söz geçiremedim.

* Sizi nasıl ilişkiye ikna etti?
Ağlayarak tabii ki! Karşımda ağlayarak hemen evlenme teklif etti.

GÜCÜM, AİLEMİN DESTEĞİ

* Aranızda hiçbir şey yaşanmadığı halde evlenme mi teklif etti?
Evet hiçbir şey geçmedi aramızda. 'Eli elime değmedi' derler ya aynen öyle. Onun zaten bu tavrı beni etkiledi. Arkadaşlığımız zaman içinde ilişkiye dönüştü.

* Onu sevdiniz mi peki?
Tabii ki sevdim ama sonrasında sıkıntı yaşamaya başladık. Defalarca ayrılmak istedim. Bir keresinde beraber karar verip ayrıldık ama beceremedik.

* Neden beceremediniz?
Ne ayrılamayı, ne de birlikte olmayı becerebildik. Bu olayların yaşanması ikimizin de yeteneksizliğinden oldu. Sadece kendimiz üzülmedik, birçok insana da üzüntü verdik. (Duygulanıyor...) Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum.

* İlişkiniz kaç ay sürdü?
Beş buçuk ay sürdü.

* Evli olduğunu biliyor muyudunuz?
Biliyordum ama o evli gibi yaşamazdı; özgürlüğüne düşkündü. Bir sürü sevgilisi olmuştu. "Kimse senin nasıl bir evlilik yaşadığını bilmiyor. Benimle adın duyulursa, bugüne kadar susanlar konuşmaya başlar. Beni suçlarlar" dedim. Ona "Yol yakınken vazgeç, sonra bana aşık olursun ve beni taşıyamazsın" dediğimde çok şaşırmıştı.

* Yani ilk teklifini kabul etmediniz?
Tabii ki kabul etmedim.

* Sonra ne oldu da kabul ettiniz?
Bocaladım, boşluktaydım.

n Sizin gibi akıllı bir insan nasıl böyle bir ilişkinin içine girdi?
Ben mantıklı ve karşısındaki erkeği zekasıyla etkileyecek bir kadınım. Ama gönlüme söz geçiremediğim anlar da olmuyor değil. Karşımdaki insana bir şeyleri izah etmeme rağmen, demek ki benim de zayıf bir noktam varmış ki bu ilişkiyi yaşadım.

BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI

* Akın Büyüloğlu'nun sizin için ciddi paralar harcadığı söylendi...
Ben cezaevine girdikten sonra o kadar çok atıp tuttular ki! Benim hayat boyu hiçbir erkeğin boyunduruğu altına girmeyecek bir gücüm var. Güç para, pul değildir. Güç insanın beyninde, yüreğindedir. Ben sevdiğim için bu insanın yanında oldum. Kimsenin de bana bir kuruş parası geçmemiştir. İçerideyken televizyonda konuşanları izleyip, sinir krizleri geçiriyordum. Benim annem- babam ise asla konuşmadı. Ailem bana destek verdi. Biz birbirimize kenetlendik. Bizim gücümüz bilgiden ve görgüden kaynaklanıyor...

* Ailenizi onunla tanıştırdınız mı?
Tanıştırdım ve ailemin ilk tepkisi beni uyarmak oldu. Bana "Evlilikle ilgili durumunu noktalasın, ondan sonra sana gelsin" diye eleştiride bulundular. "Önce kendi iç dünyasındaki sorunları çözsün" dediler.

* Daha sonra ilişkinizde neler oldu?
Sonrasında o kişi ayrılık kararıma saygı duymadı. Israrcı tavrını devam ettirdi ve olaylar buralara kadar geldi. Yani bundan sonrasını zaten herkes biliyor.

* Peki ondan ayrılmak için birilerinden yardım istediniz mi?
Hayır! Orada gelişen olaylarla ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü birincisi yargıya intikal etti, ikincisi de beni ilgilendiren, bilgim dahilinde olmuş şeyler değil. O konular kişilerin kendilerini ilgilendirir.

* Size haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz?
Çok büyük haksızlık yapıldı. Ben Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeye giderken, özgürlüğümden mahrum kalacağım bir şey yapmadığım için kendimden çok emindim. Hiçbir şeyden haberim yoktu benim.
Haberin fotoğrafları