Şu an
29 Şubat 2008 - Cuma
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
23 Şubat 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Suda Kebap'ta gemi güvertesinde gibisiniz.
Boğaz'ın ortasında su içinde kebap
Denizin ortasında, her tarafı camla çevrili bir mekânda Boğaz'ı seyrederek kebap yemeyi hiç düşündünüz mü? Suada'daki Suda Kebap'ta 'Boğaz'da balık yenir' düşüncesine inat, Antep'ten Adana'ya kadar kebap çeşitleri masanıza geliyor. ...
Yaşam dosyaları
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
Hamburgerini baştan yarat
Üç ay önce Reşitpaşa'da, IMKB'nin yanında hizmete giren hamburger restoranı, farklı konseptiyle dikkat çekiyor. Hamburgeri fast food anlayışından çıkarmaya çalışan restoranda, etinizin ne kadar pişeceğinden, içine konacak malzemeye kadar her şeye siz karar veriyorsunuz. ...
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Londra ve Avustralya'da aşçılık eğitimi alan Coşkun Uysal ile Esra Muslu'nun açtıkları Moreish adlı küçük restorandaki yemek adlarını anlamak için tatmak lazım. Bizden söylemesi: Et ve balığın evliliği mutlu sonla bitiyor. ...
Buyrun kaburga sofrasına
Diyarbakır yemeklerini tatmak için oraya gitmek şart değil. Erenköy'deki Kaburgacı Mehmet Usta'nın lokantasında bostane salatasından içli köfteye, kaburga dolmasından yayık ayranına kadar kendinizi yerel yemekler geçidinde gibi hissedebilirsiniz. ...
Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar
İsveç'te bir şirket, tarihte ilk defa çizburgeri konserve kutusuyla müşterilerine sundu. Şirket, sıcak suya atılıp iki dakikada hazır hale gelen burgerlerin dışında, şarabı toz halinde sunuyor, tamamen sıvılaştırılmış yiyecekler hazırlıyor. ...
Çikolatanın 'haute couture'ü İstanbul'da
Dünyanın 60'dan fazla ülkesine satılan, Venezüella'dan Madagaskar'a, pek çok ülkede kakao üreten Fransa'nın 85 yıllık çikolatası Valrhona, Türkiye'deki ilk mağazasını açtı. Fransa'da Lyon yakınlarındaki Hermitage kasabası, üzüm bağları ve şarapçılıkla olduğu kadar Valrhona çikolata fabrikası ve ...
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
İstanbul'un ilk gerçek brasserie'si La Brise, Asmalımescit'te hizmet vermeye başladı. Alt katta küçük bir de barı olan La Brise'de soğan çorbasından ekşi lahana çorbasına kadar bütün yemekler Fransız mutfağından seçilmiş. ...
Manzara güzel ama ya yemekler?
Gümüşsuyu'ndaki Pucci Plus'ın portakallı ördekten Ayaspaşa kebabına kadar uzanan mönüsü çok zengin ama yemekler özen istiyor. Mekânın içinde 'Sushi Banchi' adlı bir suşi restoran da var. İstanbul'un gözde semtlerinden Gümüşsuyu, yıllarca yeme içme dünyasını bünyesinden uzak tutmuştu. ...
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Sandviç, hamburger, dürüm, piliç kanat gibi elle yenen yiyecekler, büfeden restorana da taşındı. Etlerinin kalitesi ve spesiyalleriyle dikkat çeken 'bi buçuk' adlı restoran da bu konseptin uygulayıcılarından. İnsanoğlu kaşık, çatal ve bıçağı keşfetmeden önce yiyecekleri eliyle koparıp ağzına ...
Paella da brunch mönüsüne girdi
Geç kahvaltı ile erken öğle yemeğinin birleşiminden oluşan 'brunch', pazar günleri ailece vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri. Poğaçadan jumbo karidese kadar hiçbir şeyin eksik olmadığı brunch sofralarına bir yenisi daha eklendi: Paella-sangria ikilisi klasik brunch keyfine farklı bir soluk ...
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
Gamze Bursa'nın Net 425 g. isimli yemek kitabı, lezzetli tarifleri ve görselliğiyle dikkat çekiyor. Bursa, 20 yıllık 'anne usulü' yemek defterini, modern bir kitaba dönüştürmüş. Birkaç yıl öncesine kadar yemek kitaplarında en çok aranan şey, içindeki tariflerin lezzetli, pratik ve bilindik olmasıydı. ...
Diğer Gurme Haberleri
20 dakikada aşure
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Pazar yerinde çıtır balık
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Yazarlar
Sunay Akın
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Murat Tunalı
Atilla Dorsay
Alışveriş
Zamanı durdurmanın yolları
Büyük taşlı takılar, klasik etek-ceket takımlar veya abartılı bir makyaj... Modayı takip edeyim derken, olduğunuzdan ...
Seksi... Erkeksi, bir o kadar da
Tüvit ceket, fötr şapka, triko süveter, kumaş pantolon, yelek, smokin ceketi... Çoğunlukla erkeklerin kullandığı bu ...
Yazlık kıyafetler kışın da giyilir!
Yeni sezon ürünleri vitrinlerde yer almaya başladı. Bunların arasında beğendiklerinizi havaların ısınmasını beklemeden, ...
Spor
Fenerbahçe:0 - Bursaspor:2
Turkcell Süper Lig'de yapılan maçta Fenerbahçe, kendi saha ve seyircisi önünde Bursaspor'a 2-0 yenildi. ...
Yine panik
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş deplasmanda Denizlispor'u 2-1 mağlup etti.KAZIM KANAT: NOBRE ÇIKARDI! (SABAH)Maç öncesi ...
Bir efsaneyi daha bitirdi
Fatih Terim, Bülent Korkmaz ve Gheorghe Hagi'den sonra bir Galatasaray efsanesi daha tükenişin eşiğinde. ...
Cuma
Sütlü tatlılar
Kim lezzetli bir tavukgöğsü, kazandibi ya da sütlaça "Hayır," diyebilir? Geleneksel sütlü tatlılarımız lezzetiyle ...
Recep yollara düştü
Şahan Gökbakar'ın merakla beklenen filmi Recep İvedik bu hafta vizyona giriyor. İvedik'in, İstanbul'dan Antalya'ya ...
Kaz Dağları'nda zaman duruyor
Bir hafta sonu şehir hayatından uzaklaşıp tarihi bir geziye çıkmak isterseniz, gideceğiniz rotalar arasına Kaz ...
Dünya
Irak hükümeti: Türk komutanlar güvence verdi
Irak hükümet sözcüsü Ali Dabbağ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik Irak'ın kuzeyinde başlattığı ...
ABD'de bombardıman uçağı düştü
Amerikan hava kuvvetlerine ait bir B-2 hayalet bombardıman uçağının, Guam'daki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü'nde ...