kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Raydaki facianın faturası makiniste

Hüseyin CUMALI SABAH
Pamukova'da 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili davada karar çıktı: Birinci makinist 2 yıl altı ay, ikinci makinist 1 yıl üç ay hapis cezası aldı..
Sakarya'nın Pamukova ilçesi yakınlarında 3.5 yıl önce yaşanan ve 40 kişinin ölümüne neden olan hızlandırılmış tren faciasında fatura, makinistlere çıktı. Birinci makinist Fikret Karabulut 2 yıl 6 ay hapis ve bin 100 YTL para, ikinci makinist Recep Sönmez de 1 yıl 3 ay hapis ve 310 YTL para cezasına çarptırıldı. Tren şefi Köksal Coşkun ise beraat etti.

KARARI AĞIR BULDU
Hapis ve para cezasına çarptırılan makinistlerin aldığı hapis cezası sonucu bundan sonra makinistlik yapamayacakları öğrenildi. Cezayı fazla bulan Fikret Karabulut, "Adalete güveniyoruz. Temyize gideceğiz" dedi. Makinistlerin avukatı Mustafa İkizler ise bilirkişi raporlarında 8'de 4 kusurlu bulunan müvekkillerinin ceza almasına rağmen, aynı oranda kusurlu bulunan TCDD yönetiminin yargılanmadığını ve ceza almadığını hatırlatarak, "Bu 8'de 4'ün karşılıksız kalmasını, kamuoyu vicdanı nasıl değerlendirecek göreceğiz" diye konuştu.