kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SABAH sokağın nabzını tutuyor

BASKI OLUR DİYENLER
Bana türban için baskı yaptılar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencisi Mukaddes Yılmaz: Türban baskısı mutlaka olur. Burada cemaat evleri ve yurtlar var. Orada kalan öğrenciler zaten başlarını örtmek zorunda. Ben de bir dönem kaldım. Örtünmem için sürekli baskı yaptılar.

Erkeklere de baskı yaparlar
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Aydın Ölmez: Başörtüsüyle başlayan atılım kamu kurumlarına da sıçrayacak. Yakında cübbelerle sarıklarla gezmeye başlamalarına da izin verecekler düşüncesi bile korkutuyor. Baskı sadece kadınlara değil baskı erkeklere de sıçrayacak.

BASKI OLMAZ DİYENLER
Yasa çıkması değiştirmez
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Selvi Gündoğdu: Geçen yıl ben de örtünmeyi düşündüm. Ama sosyal bir insan olduğum için bunu yapamadım. Bence yasa çıkması hiçbir şeyi değiştirmez. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Kimse kimseye baskı yapmaz.

Herkes özgür olma hakkına sahip
Erzurum Atatürk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Fatma Yılmaz: Türbanlı arkadaşlarım var ve ilişkilerimiz çok iyi. Herkes düşüncesinde özgürdür. Biz yetişkin insanlarız. Ben nasıl özgürce kıyafetlerimle dolaşabiliyorsam türbanlı arkadaş da dolaşabilmeli.
Haberin fotoğrafları