kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halıcı'dan höşmerim tarifi

06.01.2008
"Konya'da ve İç Anadolu'da höşmerim kaymakla ve unla yapılan bir tatlı. Kaymakla ikinci ev ununu, yani has unu kullanıyorsunuz. Kaymağı eritin, ikinci ev ununu içine koyun. Yalnız çok fazla un koymayacaksınız. Kaymakla un boza kıvamında olacak. Bunu iyice kavuruyorsunuz. Biraz da süt ya da su koyuyorsunuz. O zaman bulgur bulgur dökülmeye başlar. Sonra onu başka bir tavaya alıyorsunuz. O tavaya tereyağı koyuyorsunuz. Bunu da kaşıkla bastıra bastıra, dibini yakacak şekilde pişiriyorsunuz. Sonra bir tabağa ters çeviriyorsunuz. Üzerine fakirler pudra şeker serpiyorlar. Varlıklılar bir sıra bal bir sıra kaymak koyar."