Işık tedavisi pürüzsüz bir cilt vaat ediyor
Dr. Yasemin Fatih Amato
09.01.2008
Cilt bakımı dünyasında, her geçen gün yeni bir ürün geliştiriliyor. İlginç olan şu ki; ileri teknoloji doğayı yakalamaya çalışıyor. Bu yıla damgasını vuracak olan yenilik; mavi-sarı ve kırmızı ışıkla cildi geliştirmeyi başaran Led terapi olacak gibi görünüyor. Gayet ilginç bir yöntem; ne ısı, ne bir kimyasal işlem, ne de basınç söz konusu. Sadece belirli dalga boylarında farklı renk alan ışınların cilde yansıtılmasıyla uygulanıyor. Tenimize değmeden, onun kendi kendini yenileme süreçlerini harekete geçiren bir sistem.
NE İŞE YARIYOR?
* Mavi ışık (470 nM) akne tedavisinde harikalar yaratıyor desem, abartmış olmam. Cildi hiç tahriş etmeden öylesine derin temizlik sağlıyor ki, akne tedavisinin ilk adımı etkin bir şekilde tamamlanmış oluyor. Tahriş, kızarıklık gibi sonuçlara yol açmadığı için yeni sorunlardan da korunmayı sağlıyor.
* Kırmızı ışık (640 nM) daha derinlere nüfuz eden bir dalga boyunda gelir. Orta dereceli aknelerde mavi ışık ile birlikte kullanılır. Kanser başlangıcı cilt lezyonlarında (aktinik keratoz), güneş ve yaşlılık lekelerinde, çizgi ve kırışıklıklarda, vitiligo gibi hastalılıklarda kullanılıyor.
* Sarı ışık (830 nM) ise uygulandığı yerde kan dolaşımını canlandırıyor. Bu nedenle ameliyat sonrasında yaraların iyileştirilmesi, kas ve eklem ağrılarının tedavisinde oldukça etkili oluyor.
RENKLERİN SİHRİ...
Bu cihazların farklı renklerde ışın üreten üç çeşit başlığı var; yukarıda sıraladığım gibi, kırmızı, mavi ve sarı. Bu başlıklardan çıkan diyot ışık, cilt altındaki kolajen dokuyu aktif hale getirir. Böylece doku kendi kendini iyileştirmeye başlar. Bu ışınlar cildin güneşe karşı hassasiyetini arttırmaz. Bu nedenle her mevsimde güvenle kullanılabilir ve her cilt tipine uygulanabilir. Yapılması da basittir. Cilt temizlenir ve cihazdan çıkan ışınlar tedavi edilecek olan bölgeye yöneltilir. Siz uzanıp, sürenin geçmesini beklersiniz. İlk seans 40 dakika, sonraki seanslar genellikle 20 dakika sürer. Haftada iki kez, toplam 8 seans uygulama sonunda cilt gözle görünür bir düzeyde gelişmeye başlar. Seanslar arasında cildin en az 48 saat dinlendirilmesi gerekir. Bugüne kadar LED Terapi'nin hiçbir yan etkisi kaydedilmedi. Ancak ihtiyaten, epilepsi hastaları ve hamileler kabul edilmiyor. Bir de ışığa karşı duyarlılığı olanlara önce bir test yapılıyor.
Yayın tarihi: 12 Ocak 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/12/gny/haber,931884AB7718473F806B87C93553B40B.html
Tüm hakları saklıdır.