Şu an
5 Ocak 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
5 Ocak 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Topaz’da bir yandan yemek yerken bir yandan da Boğaz’ı seyredebilirsiniz.
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Gümüşsuyu'nda yeni açılan Topaz, İstanbul'un en pahalı ve iddialı restoranlarından. Maine ıstakoz, levrek gibi deniz ürünlerinin yanı sıra vişneli yaprak sarma gibi klasik Türk mutfağı yemekleri de var. Yeme içme sektörünün yerinde saydığını söyleyenler var; ben onlara katılmıyorum. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Yılbaşında hindi yemek, artık bizde de bir gelenek haline geldi. Üstelik pek çok ünlü mekân, kendi özel yöntemleriyle hazırladıkları hindiyi evlere kadar getiriyor. Sofranızda iç pilavlı, kestaneli ve bademli bir hindiye yer açmak isterseniz, sipariş vermek için geç kalmış değilsiniz. ...
Pazar yerinde çıtır balık
İstinye Pazarı'ndaki Balıkev adlı lokantada, içki ve meze yok, ama malzemeler hiç beklemeden satıldığı için taze balık yemenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bu kadar lüks bir yerde bu kadar uygun fiyatlarda balık yemek de şaşırtıcı. İstinyepark alışveriş merkezi, benzerlerinden oldukça farklı. ...
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
Bir Japon suşi ustasının 10 yıllık çıraklık dönemi sonunda 'usta' sıfatını hak ettiği söylenir. Gerçekten de iyi bir suşi barında işinin erbabı ustayı seyretmek keyiftir. Bir zamanlar lonca teşkilatı dimdik ayaktayken, bizde de her mesleğin kesin ve katı kuralları varmış. ...
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Dünyada hatırı sayılır üne sahip bir İtalyan şarap firmasının genç yöneticisi Gaia Gaja, son yıllarda en yaygın trendin bağ satın alıp şarap üretmek olduğunu söylüyor. Markasının tanıtımı için İstanbul'a gelen Gaja, şarapları ve şarapçılıkla geçen hayatını anlattı. ...
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Türkiye'nin tanıtımı için beş yıldır Fransa'nın turistik şehirlerinde gastronomi ve kültür festivali (Afiyet Olsun, Istanbul la Magnifique) düzenleyen yemek yazarı ve gurme Sevim Gökyıldız; son olarak ekim ayı sonunda Dijon Belediyesi'nin davetiyle Mutfak Sanatları Uluslararası Bienali'ne katıldı. ...
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Kidonya, kum midyesi, deniz kestanesi, çipura, levrek... Ayvalık'ta şimdi denize girme değil, denizden çıkan her şeyi yeme zamanı... Deniz ürünleri lokantası Bay Nihat'taki yemek şölenini ise yaşayanlar unutamıyor. Yazdan kalma bir gün... ...
Şaraplar şişeyle değil, kadehle
Alışveriş meraklılarının dinlenmek için tercih ettiği adreslerden biri haline gelen Zazie, İtalyan mutfağı ağırlıklı mönüsüyle dikkat çekiyor. Çeşitli kokteyllerin bulunduğu mekânda hemen her şaraptan yalnızca bir kadeh isteyebilirsiniz. Kimi insanlar dükkân dolaşmaktan, vitrin bakmaktan hoşlanır. ...
Mönüde masaj da var
Hem bar hem kulüp hem de restoran olan Supper Club, müşterilerine yemeğin yanında ilginç hizmetler de veren bir mekân. Burada ayakkabılarınızı çıkarıp, yayıldığınız minderlerde karidesinizi tadarken masaj da yaptırabiliyorsunuz. ...
Kırmızı üzümden beyaz şarap
Mesleğini bırakıp kendini üzüm yetiştirmeye ve şarap yapmaya adayan ünlü mimar Reşit Soley, bu işte de en az mimarlığı kadar adından söz ettiriyor. Soley'le nasıl böyle bir 'deliliğe' giriştiğini ve şarapçılıkla ilgili dünyadaki son gelişmeleri konuştuk. ...
Kasapta seç, önünde ye!
İstinye Park'ın alt katındaki pazar yerinde açılan Günaydın Kasap'tan, hem etinizi alabilirsiniz hem de istediğiniz eti pişirtip dükkânın önündeki masalarda yiyebilirsiniz. "Eski kebapçılıkta et, kemiği çıkarılmış ama hiçbir işlem görmemiş vaziyette dükkânın önünde giriş kapısının sol tarafında ...
Diğer Gurme Haberleri
Başka türlü bir meyhane
Yemeyenin lokumunu yerler
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
Kömür ızgarasında pişen etin kokusu yeter
Fransız usulü öğle yemeği
Markalar iştah açar
Caz var ama içki yok
Mis kokan yemekler
İster pizza ister sarma
Yazarlar
Prof. Dr. Bengi Semerci
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Alışveriş
Dokuz aylık şıklık
Karnınız büyümeye başlıyor, ister istemez kilo alıyorsunuz... Bir yandan da stilinizden ödün vermek istemiyorsunuz. ...
Yılbaşı ağacına dönmeyin
Yeni yıl gecesine sayılı günler kaldı. Saçınız, makyajınız, kıyafetinizle bir bütünlük içinde ve kusursuz olmak ...
Elbisenin sırrı modelinde saklı
Sizin elbise modeliniz hangisi? Straples mi, yoksa göğüs altından bollaşan trapez modeller mi? Seçtiğiniz elbisenin ...
Spor
Cimbom hoca arıyor
Kalli ile yolların ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Galatasaray, teknik adam arayışlarına başladı. ...
Futbolun Fazıl Say'ı!
Eski bakan Yılmaz, Federasyon Başkanı Ulusoy'u ve bakanlığı eleştirirken piyanist Say gibi konuştu: "Bu ülkede yaşamak ...
Pıhtıya 'Astım' dediler
F.Bahçeli Appiah'ın akciğerine yerleşen kan pıhtısı, nefes almayı zorlaştırınca Ganalı yıldıza astım tedavisi uygulandı. ...
Cuma
Hayvansever mekânlar
2006 yılında alınan bir kararla New York'ta yemek yenen yerlere evcil hayvan alınması yasaklandı; bunun üzerine New ...
Elvis'in doğum gününe davetlisiniz
Rock'n roll'un kralı Elvis Presley'in 73. doğum günü partisi, efsanevi müzisyenin hayranlarını mutlu edecek; etkinlikte ...
Adrenalini yüksek bir hazine avı
Büyük Hazine: Sırlar Kitabı'nda Nicolas Cage, Abraham Lincoln suikastini aydınlatmaya çalışan bir hazine avcısını ...
Dünya
İlk raundu onlar aldı
Amerika'da başkanlık yarışında ilk dönemeçten Obama ve Huckabee rakiplerine fark atarak geçti... ...
İtalya AB arasında çöp krizi patladı...
İtalya'nın Napoli kentindeki çöpler siyasi krize neden oldu. AB, çöplerin imhası için verilen paranın çarçur edilmesine ...