kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakanla vekil arasında kayınbirader polemiği

Hazal ATEŞ / ANKARA
DTP'li Buldan kayınbiraderinin, kendisine ait otomobille uyuşturucu sattığı iddiası için "Komplo" dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a göre ise "Öyle bir irtibat var"..
DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul'da ele geçirilen 90 kilo eroinle ilgili olarak gözaltına alınan Nihat Buldan'ın uyuşturucu pazarlığına kendisine ait otomobil ve TBMM araç giriş kartıyla gittiği iddialarını yalanladı. Söz konusu iddiaların bir komplo olduğunu savunan Buldan, "Yeni yıl ziyaretine gitmiştim. Evleri de gözetim altındaymış. Ben kartımı da arabamı da kimseye vermedim" dedi. Buldan, adına kayıtlı olan ve üzerinde TBMM kartı bulunan aracı misafirliğe gittiği Nihat Buldan'ın evinin önünde park ettiğini belirterek, "Arabanın anahtarı bile bendeydi. Kapının önüne park etmiştim. TBMM kartı da içindeydi. Ben arabamı da kartımı da kimseye vermedim. Ev gözetleniyormuş. İddiaların tümü asılsız. Bu aileye yönelik bir komplodur" dedi.

'KONU YARGIDA'
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, konunun yargıya intikal ettiğini belirterek "Değerlendirmem gerekli bile değil. Neticede olayı biliyoruz. Birkaç gün önce, yüklü miktarda, 80 kilo kadar uyuşturucu yakalandı. Öyle bir irtibat da var. Biz güvenlik birimleri olarak gerekeni yaptık. Bundan sonrası yargının. Bu konuda değerlendirme yapmam doğru olmaz'' şeklinde konuştu.